Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen u Engleskoj

'Marin Škarica je iz Hrvatske, a ondje se oružje nosi uokolo'

policija
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
15.11.2017.
u 07:16

Sudac je Škarici odredio vrlo rigidnu kaznu. Rekao je: Takvo oružje možete imati samo ako želite napraviti nešto kriminalno

Marin Škarica (44) na sudu u Gloucesteru osuđen je na šest godina i osam mjeseci zatvora zbog posjedovanja oružja i droge. Na vrlo rigidnu kaznu, barem po hrvatskim mjerilima, Škarica, za kojeg Stroud News&Journal piše da je sudjelovao u Domovinskom ratu kao pripadnik hrvatskih specijalnih postrojbi, osuđen je jer mu je policija u pretragama stana našla pušku kojoj je skraćena cijev, revolver, omamljivač, metke i nešto marihuane. Posebno je zanimljivo da je engleska policija sve to otkrila nakon što je Škarici pretražila stan zbog – droge.

Nije bio u stanu

Naime, kako piše Stroud News&Journal policija je 8. rujna došla na vrata Škaričina stana u Stroudu s nalogom za pretragu. Sumnjali su da se bavi preprodajom droge, a kada su došli do stana, Škarice nije bilo tamo. No kako su imali nalog, ušli su u stan, a što se dalje događalo, objasnio je sudac Michael Cullum u obrazloženju presude koju je izrekao Škarici.

– Policija je imala nalog da pretraži stan zbog sumnje da se Škarica bavi preprodajom droge. Našli su malo marihuane, no našli su i oružje, koje je bilo u stanu.

Puška sa skraćenom cijevi, navodilo se u optužnici, prilikom pretrage stana nađena je u torbi sa psećom hranom, u ormaru ispod stubišta. Omamljivač je nađen u kuhinjskom ormariću pored perilice, revolver je nađen u dnevnom boravku, gdje je nađeno i 540 funti. Policija je našla i dosta streljiva te nešto marihuane. Tužiteljstvo je u optužnici navelo da je policija nađeno oružje testirala te da je ono ispravno. Dok je policija pretraživala stan, došli su Škarica i njegova djevojka, pa je on uhićen. Policija mu je pretražila mobitel i u njemu je našla SMS poruke iz kojih su zaključili da se bavio preprodajom marihuane.

Škarica je priznao posjedovanje oružja, no branio se da mu to oružje nije služilo za počinjenje kaznenog djela. Tvrdio je da je u baru upoznao čovjeka s kojim je pričao o svemu i svačemu, pa su se tako dotakli i oružja. Kazao je da je od tog nepoznatog čovjeka kupio pušku i revolver za 350 funti.

– Kada je moj klijent kupio pušku, ona je već imala skraćenu cijev. Što se tiče omamljivača, kupio ga je za 20 funti i to iz čiste radoznalosti.

Moj je klijent iz Hrvatske. Ondje se oružje nosi uokolo, a ondje je naučio i pucati. Nema nikakvih dokaza da je oružje nađeno kod njega i korišteno – kazao je Škaričin odvjetnik.

Radio razne poslove

Kazao je i da Škarica u Velikoj Britaniji živi godinama, da nikada nije živo od socijalne pomoći, već je radio razne poslove koji su se plaćali u gotovini, a jedan od njih je bio i poučavanje u borilačkim vještinama. Činjenicu da je kod Škarice nađena i droga, njegov odvjetnik pravdao je tvrdnjom da Škarica nije diler, već je manje količine droge nabavljao za sebe i krug sebi bliskih ljudi. No sud obrani očito nije povjerovao, a sudac je u obrazloženju presude naveo da je cijenio to što Škarica nije osuđivan te što je priznao krivnju.

– Vi ste imali ozbiljno oružje koje je ispravno i nemate nikakvo valjano obrazloženje za to. Takvo oružje možete imati samo ako želite napraviti nešto kriminalno, pri čemu postoji i realna opasnost da netko izgubi život. Ne postoji opravdan razlog za posjedovanje takvog oružja – kazao je sudac.

Komentara 5

Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:13 15.11.2017.

a jucer jos pisao na fejsu kako dobro zaradjuje u Engleskoj i da je otisao jer nemoze podnjeti kriminal i da ljevicari vise ne vode zemlju.

DU
Deleted user
07:28 15.11.2017.

Da, Hrvati su poznati po tome da sa oružjem idu u trgovinu, crkvu, dječji vrtić. Skloni su tim oružjem pokoriti pola svijeta, ubijati afrikance, Indijce, azijce, pljačkati njihova prirodna dobra i vući u centralnu državu. Hrvati da žive još tri života ne mogu poubijati i unesrećiti ljudi koliko je UK poubijalo i porobilo u nekoliko stoljeća unatrag.

DH
dalibor.hren
14:05 15.11.2017.

Izgleda da je odvjetnik zamijenio HRV sa SAD!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije