Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Bivši specijalac prijetio 15-godišnjem dječaku da će zaklati njega i njegovu obitelj

Split: Zbog potrage za Ivanom Božićem policija je blokirala izlaze iz Splita
Milan Sabic/PIXSELL
04.01.2024.
u 21:20

Okrivljeni negira izrečene prijetnje učeniku, ali odvjetništvo od suda traži da mu izrekne kazneni nalog te njime odredi uvjetnu osudu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podignulo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca, inače bivšeg specijalca, zbog prijetnji 15-godišnjem dječaku. Kako se navodi on je u listopadu prošle godine, na autobusnom stajalištu u mjestu Slavoniji, prijetio dječaku kojega je presreo kada je iz izašao iz autobusa. Sve se događalo u večernjim satima. Prema optužbi 56-godišnjak je prvo dječaka rukom uhvatio za vrat i majicu te ga potom srušio na tlo. Navodi se i kako je pri tome nasilnik povikao: “Poklat ću tebe i tvoju obitelj. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekat ću vas u Vukovaru. Nije mi problem izvaditi ti grkljan”.

Okrivljeni negira izrečene prijetnje učeniku, ali odvjetništvo od suda traži da mu izrekne kazneni nalog te njime odredi uvjetnu osudu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine. Uz optužnicu priložena je medicinska dokumentacija poput zapisnika o ispitivanju žrtve, nalaza vještaka, iskaza svjedoka… Tus u i iskazi četvero prijatelja dječaka kao i snimci njegovog pozica nakon što je napadnut.

- Dječak se ozlijedio dok je preskakao živicu i udario u spomenik kraj autobusnog stajališta. Nisam mu ni prijetio – rekao je u svojoj obrani ovaj 56-godišnjak. U svojoj obrani rekao je i kako mu se sin žalio na probleme s drugim učenicima te da je  reagirao kao i da mu sin nije želio pokazati tko ga je točno maltretirao.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

GN
gnoj
13:53 05.01.2024.

Nakon jedne godine su ljudi nadrapali ! Trebalo je zabranu približavanja na 1 km doživotno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije