Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Bivši novinar mamio maloljetnice pa osuđen na osam mjeseci zatvora

Osijek: Nastavljeno privođenje navijača koji su pjevali ustaške pjesme
Davor Javorovic/PIXSELL
25.10.2023.
u 11:37

Dan Figenwald na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i osam mjeseci zatvora zbog optužbi za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta, odnosno da je radi zarade ili neke druge koristi mamio i poticao dvije 17-godišnjakinje na pružanje seksualnih usluga. Od izrečene kazne iza rešetaka će morati provesti osam mjeseci, dok mu je ostatak kazne uvjetni uz rok kušnje od tri godine.

Dan Figenwald se teretio da je početkom 2020. preko Instagrama počeo komunicirati sa 17-godišnjakinjom. Predstavio se kao novinar te ju je nagovarao da se natječe za Miss sporta. U optužnici se navodi da joj je govorio kako je lijepo građena, a naveo je i da o njihovoj komunikaciji ne bi trebala govoriti mami i tati. Nakon što mu je djevojka poslala fotografiju u donjem rublju za casting, Figenwald se teretio da ju je nagovarao da dođe kod njega da ju masira i tako zaradi 300 kuna. Tužiteljstvo u optužnici navodi i da ju je pitao je li nevina, a kada mu je djevojka odgovorila potvrdno, kazao joj je da bi brzo trebala izgubiti nevinost. Predložio joj je i da za 2000 kuna po večeri može ići s njim na večere s njim i njegovim prijateljima  te imati spolne odnose. Rekao joj je i da bi to ljeto mogla besplatno ploviti na jahti s njim i njegovim prijateljem Slovencem. Poslao joj je njegove fotografije te joj još kazao i da je na jahti soba u kojoj bi ona mogla spavati s tim čovjekom, što je djevojka odbijala.  

Sličan modus operandi koristio je i slučaju druge žrtve, a Figenwald se branio da se radilo o neprimjerenoj i nemoralnoj šali. Navodio je i da je s djevojkama tako razgovarao jer ga je zanimalo do kuda su spremne ići. Tijekom suđenja saslušani su i svjedoci, koji su iskazivali da se Figenwald uvijek neobično šali, da je tijekom godina uvijek dovodio djevojke na razna događanja, no da se  ništa ovako nje dogodilo.

VEZANI ČLANCI 

- Sve je ostalo na namamljivanju i poticanju, zato je primijenjen institut ublažavanja kazne. Na blažu kaznu je utjecala i njegova isprika kao i činjenica da je otac maloljetnog djeteta - navedeno je u obrazloženju nepravomoćne presude.

Figenwald je inače bivši novinar koji je tijekom karijere radio u više medijskih kuća. 

VIDEO Divljao po Zagrebu: Projurio pločinkom kako bi izbjegao gužvu 

Komentara 1

DU
Deleted user
22:17 27.10.2023.

Trebali pjevat mladu partizanku kao Kekinka i njezina bajna ekipa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije