Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažu da je preblaga

Profesor nepravomoćno dobio sedam godina zbog pedofilije: ŽDO će se žaliti na kaznu

pedofilija
Pixabay
01.08.2023.
u 16:09

ŽDO će uložiti žalbu zbog odluke o kazni budući da smatra kako je prvostupanjski sud, za svako kazneno djelo za koje je oglasio optuženika krivim, odmjerio pojedinačne kazne zatvora u preniskom trajanju

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u gradu na sjeveru Hrvatske žalit će se na presudu kojom je bivši profesor jedne škole zbog pedofilije osuđen na sedmogodišnju kaznu zatvora jer smatraju da je izrečena kazna preblaga.

ŽDO navodi da je 28. srpnja zaprimilo pisani otpravak presude Županijskog suda, donesene 14. srpnja, kojom je optuženi hrvatski državljanin (1961.) proglašen krivim zbog počinjena dva kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

ŽDO će uložiti žalbu zbog odluke o kazni budući da smatra kako je prvostupanjski sud, za svako kazneno djelo za koje je oglasio optuženika krivim, odmjerio pojedinačne kazne zatvora u preniskom trajanju, tako da je i izrečena jedinstvena kazna zatvora preblaga i ne može postići svrhu kažnjavanja.

Za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta optuženiku je utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest godina, a za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina kazna zatvora u trajanju od dvije godine pa je osuđenik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Iz ŽDO napominju je da je sud donio odbijajuću presudu u odnosu na kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju te je optuženiku rješenjem od 14. srpnja produljio istražni zatvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije