Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 11. rujna

Bivši njujorški policajci i vatrogasci optuženi za prijevaru s invalidninama

Ground Zero
Foto: Press Association/Pixsell
08.01.2014.
u 12:35

Prema informacijama koje je u utorak objavio okružni tužitelj na Manhattanu, optuženici su prikupili desetke tisuća dolara invalidnina tvrdeći da su zbog ozbiljnih psihičkih smetnji i drugih bolesti potpuno onesposobljeni za rad

Više od stotinu ljudi, među kojima je i 80 bivših njujorških policajaca i vatrogasaca, optuženo je u utorak za prijevaru vezanu za invalidnine koje su u nekim slučajevima bile povezane sa spašavanjem 11. rujna 2001., pišu američki mediji.

Prema informacijama koje je u utorak objavio okružni tužitelj na Manhattanu, optuženici su prikupili desetke tisuća dolara invalidnina tvrdeći da su zbog ozbiljnih psihičkih smetnji i drugih bolesti potpuno onesposobljeni za rad, javlja USA Today.

Mnogi su navodno izjavili da njihova invalidnost proizlazi iz psihičkih smetnji poput PTSP-a, anksioznosti ili depresije koji su počeli zbog njihova rada na spašavanju 11. rujna, a među uhićenima su i 72 umirovljena policajca te osmero vatrogasaca.

Dok su prikupljali lažne invalidnine, mnogi od 106 optuženika živjeli su životnim stilom u suprotnosti s prikazom u njihovim zahtjevima, navodi se u izvješću za medije.

Često su tvrdili da rijetko napuštaju svoje domove te imaju ograničene društvene kontakte, a u stvarnosti bi putovali zrakoplovom, bavili se rekreacijom i bili zaposleni.

ABC News javlja da je navodna prijevara, prema optužnici, porezne obveznike stajala milijune dolara.

Također, zbog njezina planiranja optuženi su Raymond Lavellee (81), Thomas Hale (89), Joseph Esposito (70) i John Minerva (59). Hale je predsjednik kompanije u kojoj se određuje podobnost za dobivanje invalidnine, Esposito zaposlenik njujorške policije, Minerva bivši policajac koji je trenutačno konzultant za pitanja invalidnine, a Lavellee je odvjetnik.

>> SAD bez političkih govora obilježio 11. godišnjicu terorističkih napada

Komentara 2

Avatar __MAX__
__MAX__
13:31 08.01.2014.

kod nas takve prevare kostaju milijarde eura pa se nitko ne buni. Bas su ti Ameri sitnicavi.

CR
cronothdz
22:26 08.01.2014.

čuli su ljudi za Hrvatske PTSPeovce pa išli i oni probat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije