Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv inspekciji

Bivši direktor Toplane prijavio novu, Gradsku, i to zbog računa

toplana1
Dominik Grgurić/Pixsell
03.10.2012.
u 12:05

Upozorava da oni nisu sljednici stare Toplane u stečaju, dok druga strana odgovara da je Hera bila suglasna s prijenosom koncesije

Zašto mi Gradska toplana šalje račune, kada sam Toplani otkazao ugovor, a s njima nisam sklopio nikakav? Na temelju kojih ugovora koriste poslovni prostor, postrojenja, alat i vozni park Toplane, čiji nisu pravni sljednici?

Je li koncesija za obavljanje toplinarske djelatnosti valjana s obzirom na to da je Gradskoj toplani dodijeljena bez javnog natječaja, koji nalaže Zakon o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom – pita se bivši direktor Toplane Marijan Fudurić.

Dva puta otkazao ugovor

Ova pitanja postavlja u prijavi koju je Državnom inspektoratu podnio protiv Gradske toplane zbog navodno nezakonitog slanja računa. Ističe da nova tvrtka nije sljednik stare, kojoj je dva puta otkazao ugovor i zatražio od nje da mu ne isporučuje nikakve račune.

Ponavlja da zakon traži da se koncesija dodjeljuje putem javnog natječaja, a ne “dekretom gradonačelnika”.

 Direktor Gradske toplane Inoslav Latković kaže da je koncesija prenesena temeljem dobivanja dozvola od Hrvatske energetske regulatorne agencije, a da im je Gradsko vijeće povjerilo vrelovodni sustav na korištenje.

 – Ugovorima o najmu s Toplanom i Karlovačkom bankom pokrivena je sva imovina, a ugovor ćemo potpisati i s Toplanom u stečaju. Poslane račune temeljimo na koncesiji, činjenicom da upravljamo vrelovodima, da Toplana više ne smije fakturirati i da smo uložili u pripremu sezone – odgovara Latković.

 Ovih dana, nastavlja, poslat će ugovore o opskrbi građanima.

 Zahtjev za korekciju cijena

 – Kada se računi ne bi plaćali zbog nezaključivanja ugovora, tada bi to vrijedilo i za isporuku toplinske energije, ali ne samo određenom korisniku koji nije sklopio ugovor, nego svim korisnicima na istoj podstanici – upozorava Latković,

 Najavljuje da će uskoro predati zahtjev za korekciju cijena grijanja “kako bi tarifni sustav prilagodili korisnicima uz isti regulirani prihod”.

Komentara 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:35 03.10.2012.

Dozvola Here je dostupna na njihovim stranicama i u njoj stoji samo da je novoj toplani dopušten rad. A kako će raditi, koncesije, prijenos bilo čega, o tom se Hera ne brine i ne navodi.

DO
donqihot
17:28 04.10.2012.

2 pitanja: 1. Zanima me kaj će se dogodit ak ne potpišem ugovor? 2. da li će "nova" toplana poslat inspekcije po stanovima da se vidi koliko ljudi ima bojlere priključene na cijevi od grijanja i kradu toplu vodu ilii ću ja i dalje morat plaćat prolazak vruće vode kroz bojler susjeda ispod mene ???

TI
tintilinic100
12:26 05.10.2012.

donqihot 1. Mislim da je po zakonu tebi dopušteno ne potpisati ugovor - ali moraš plačati održavanje sistema grijanja - pričuvu neku.. mislim da je u tome stvar. 2. Neće nitko slati nikakve inspekcije, jer bi to bilo preskupo, njima je bolje ovako.. toplinu isporučivati podstanici, a svi u zgradi dijele tu potrošenu toplinu na broj stanova i kvadraturu istih. To je za toplanu najpovoljnije i najjefinije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije