Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA ZAPOVIJEDIMA

Bivši agent FSB-a: Wagnerovci neće oklijevati ako od Prigožina dobiju naredbu da ubiju Ruse

Wagner fighters are training Belarusian soldiers in Belarus
Foto: VOEN TV/Belarusian Defence Minis
1/3
17.07.2023.
u 20:34

Ruski vojni bloger je svom kanalu na Telegramu napisao da su pripadnici Wagnera tijekom pobune pokazali spremnost da u budućnosti ubijaju i svoje sugrađane u skladu sa zapovijedima "manijaka i izdajice Prigožina"

Wagnerovci, pripadnici privatne vojne tvrtke Jevgenija Prigožina, neće oklijevati ako od gazde dobiju naredbu da ubijaju Ruse. Tvrdi to bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov, a prenosi Newsweek.

Prigožin se pobunio protiv ruskog ministarstva obrane 23. lipnja i optužio rusku vojsku za napad na Wagnerove položaje u Ukrajini usred rata koji je započeo prošle veljače. Prigožin je tada objavio da njegova grupa plaćenika kontrolira vojne lokacije u ruskom gradu Rostovu na Donu. Nakon toga krenuli su prema Moskvi, no zaustavili su se  zahvaljujući dogovoru u kojem je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Strelkov je svom kanalu na Telegramu napisao da su pripadnici Wagnera tijekom pobune pokazali spremnost da u budućnosti ubijaju i svoje sugrađane u skladu sa zapovijedima "manijaka i izdajice Prigožina". "Prigožinova privatna vojska nema moralno pravo smatrati se braniteljem domovine.

POVEZANI ČLANCI:

A njezini borci brane svoje pravo da ubijaju bilo koga i bilo gdje za novac koji im njihov 'poslodavac' plaća – napisao je Strelkov i podsjetio da Wagner nije kažnjen za svoju neuspjelu pobunu protiv Rusije. Putin je u međuvremenu pobunu nazvao "ubodom nožem u leđa" i obećao poduzeti "odlučnu akciju". Koje zasad nema... 

>> VIDEO Napad na Krimski most u listopadu 2022. godine

Komentara 4

DJ
DjuroPucar
00:27 19.07.2023.

Girkin je neuracunljiva osoba, koja svakako ne radi za ruse, njega u Rusiji niko ne slusa. Wagnerovci nece pucati na Ruse, nego ce sluziti Rusiji i iskupiti se za ono sto su napravili u pobuni. Pobuna je pokazala da je narod i vlast i armija cvrsto uz Putina, i da je 5-a kolona slaba i sve slabija, a ako neki tajkun msije da proba, nece ni uspjeti da zazali sto je pomislio da digne bunt.

ZA
zagi101
21:13 17.07.2023.

specijalna vojna operacija traje već godinu i pol dana a naša je trajala sedam dana

Avatar El Indio
El Indio
22:32 17.07.2023.

Wagnerovci su vecina kriminalci. Kad istece ugovor sa wagnerom i postanu heroji RF ubijat ce Rusa i bez prigozina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije