Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'skupa usluga'

Bivšem načelniku godinu dana zatvora jer je uzeo prasce za mito

Mario Marinović
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
16.01.2013.
u 14:53

Prvog čovjeka daljske policije tereti se da je "sređivao" prekršaje, a odužili su mu se mesom za policijsku feštu i jeftinijim servisom za auto

Bivši načelnik PP-a Dalj Mario Marinović oprostio je prometni prekršaj rođaku, a zauzvrat dobio, tereti se, dva praseta i 15 kilograma svježeg mesa. Praščiće su daljski policajci "okrenuli" na ražnju i pojeli na fešti zajedno s kolegama iz Srbije. "Uslugice" koje je činio poznanicima skupo su ga stajale. Godinu će dana provesti u zatvoru zbog primanja mita, zloporabe ovlasti i protuzakonitog posredovanja. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku.

Krešimira Saka policija je u ljeto 2011. dvaput zaustavila zbog prebrze vožnje. Okrenuo je Marinovićev broj, a ovaj mu je "riješio" kaznu. 

– Dujko je zaustavio nekoga u Sarvašu. Ajde da ne piše ništa. Trebat će nam kada zatreba prasetine i voletine – rekao je tada Marinović šefu smjene. Nije ni slutio da njegove razgovore sluša USKOK. Dva mjeseca poslije, Marinović je nazvao Saka. Trebalo je osigurati meso za policijsku feštu. Po prasce je načelnik poslao kolegu Željka Sadleka sa službenim kombijem. No, Sadlek je, čulo se na snimkama, navodno bio pijan pa se najprije putem izgubio, a poslije je policijskim kombijem udario Sakov BMW-terenac.

– Gdje si našao ovoga? Namazan je ko avion! Ide parkirati i ogrebe mi branik – ljutito je Sak nazvao Marinovića. 

– Ubit ću se, majke mi! Reci mu neka mi se javi i riješi to jer ću ga poslati na stegu, pun mi ga je k... – odgovara mu Marinović, sipajući psovke. U panici, načelnik je nazvao kolegu u postaju. 

– Ovaj kreten od Sadleka me stvarno hoće otjerati na robiju! Prvo se napio ko svinja, a onda ogrebao BMW-terenca čovjeku koji nam je donirao prasce – vikao je. – Jao, jao, Isuse Bože! – snebivao se glas s druge strane slušalice.

– Sačekajte ga i uzmite ključeve, da ga ne vide takvog u postaji. Meni se ne javlja. Zadnji put su mi prigovarali, napio se na Dan postaje i govorio švicarski – očajan je bio načelnik. Dogovorili su da se napiše službena bilješka kako je na policijskom kombiju uočena ogrebotina, a to će onda "riješiti preko čovjeka iz Vinkovaca". Ophodnja će otići i preuzeti meso.

Marinović je optužen i za "sređivanje" prometnog prekršaja Anti Jakovčeviću, čija su dva kamiona zatečena u pretovaru. Zaustavljen je Punitovcima nedaleko od Đakova. Prijetila mu je kazna od tisuću kuna, a tvrtki Gebruder i njezinu direktoru Josipu Stipiću od 6500 kuna. Njegov otac Marin nazvao je poznanika Marinovića. Ovaj je potom za pomoć zamolio đakovačkog policajca Ivicu Lasića. Načelnik daljske policije zauzvrat je, tereti se, dobio 700 kuna jeftiniji servis za automobil. Sud ga je jučer obvezao da vrati 1800 kuna, koliko vrijede prasci i servis.

Lasić je nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora, ali uvjetno na tri godine, zbog zloporabe ovlasti. Marinović je okrivljen i da je jednu ženu bez putovnice preveo preko granice u Srbiju. To je i priznao. 

– Žalit ćemo se, očekivali smo barem uvjetnu kaznu. Koliko onda trebaju dobiti policajci u Zagrebu koji su kriminalnim skupinama prodavali podatke iz tajnih istraga? – komentirao je Marinovićev odvjetnik Alen Jakobović. Marinović je u međuvremenu otišao u mirovinu.

Komentara 5

DO
doktorica
16:35 16.01.2013.

a velike igrače puštaju dok sitne kokošare rigorozno kažnjavaju.Zašto se ne usude velike tajkune kazniti,a na malima treniraju strogoću.....

AI
aids
16:39 16.01.2013.

jedan praseći život vrijedi više od godine zatvora.......a možda je to i visoka kazna za one npr. koju napravi "zlatna mladež" kako joj tepaju .......

Avatar Svećenik
Svećenik
16:58 16.01.2013.

Mario Marinović Prasičko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije