Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STALNO VIJEĆE HBK

Biskupi protestiraju: Otimaju nam učenike s vjeronauka!

'24.02.2011. Ksaver - Na konferenciji za tisak biskupi Josip Bozanic, Marin Srakic i Ivan Devcic predstavili su novu zgradu HBK. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
23.09.2011.
u 14:27

U Crkvi tvrde da u srednjim školama prisiljavaju vjeroučenike da upisuju etiku i na taj način im otimaju učenike vjeronauka.

Učenike s vjeronauka u srednjoj školi prisiljava se da prijeđu na etiku. Tvrdi to Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije, koje se u srijedu sastalo u Zagrebu.

"Stalno vijeće uobičajeno se osvrnulo na aktualnu situaciju u hrvatskom društvu. Između ostalog, biskupi su izrazili zabrinutost zbog pojava u nekim školama da se zbog manjka polaznika nastave etike prisiljavaju učenici koji pohađaju nastavu vjeronauka prijeđu na etiku", piše u šturom priopćenju Stalnog vijeća HBK, ne navodeći o kojim je školama i kojim slučajevima konkretno riječ.

Stalno vijeće sastalo se pod predsjedanjem mons. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, u Tajništvu HBK u Zagrebu na Ksaverskoj cesti, priopćeno je iz Tajništva HBK. Na sjednici su sudjelovali i ostali članovi Stalnoga vijeća HBK: kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i potpredsjednik HBK, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK, i Fabijan Svalina, zamjenik generalnog tajnika HBK.

Glavna točka dnevnoga reda sjednice Stalnog vijeća bila je priprema XLIII. plenarnog zasjedanja HBK koje će se održati u Varaždinu od 18. do 20. listopada 2011.

Ključne riječi

Komentara 69

CH
Charles
14:39 23.09.2011.

Dobro, gdje se ovi stari prdonje isključuju? Do kad će nas maltretirati sa svojim umotvorinama? Prvo što njih treba zapitati je zašto se vjeronauk uopće pojavljuje kao predmet u vrtiima, školama i srednjim školama!

DU
Deleted user
14:52 23.09.2011.

Sprega drzave i crkve: zatupi, da bi kasnije lakse izrabljivao. Fora stara od kad je crkve, al\' ju dosta ljudi pusi i danas.

PA
paulineja
13:28 24.09.2011.

Vjeronauku je mjesto u crkvi pa tko hoće neka izvoli? A etiku treba obavezno da imaju sve škole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije