Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijsko izvješće

Biskup Uzinić poslovao s dobiti

mate uzinić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
02.06.2016.
u 13:05

Dubrovačka biskupija ovu je poslovnu godinu završila "u plusu", za razliku od prethodnih, kada je bilo i financijskih problema

Biskup dubrovački mons. Mate Uzinić i ove je godine objavio financijsko izvješće Dubrovačke biskupije i jedini je biskup koji to redoviti čini na internetskim stranicama. A kao što se može vidjeti, Dubrovačka biskupija ovu je poslovnu godinu završila "u plusu", za razliku od prethodnih, kada je bilo i financijskih problema. Točnije, u 2015. Dubrovačka biskupija ostvarila je prihode u iznosu od 24,066.988,65 kn. Rashodi su iznosili 21,866.690,55 kn te je ostvaren višak prihoda od 2,200.298,10 kn. 

– Dubrovačka biskupija i ove godine objavljuje svoje financijsko izvješće, kao i financijska izvješća svih neprofitnih (Caritas, Biskupsko sjemenište, Popovski zbor) i profitnih (Benfortuna, Otok) organizacija povezanih s njom. Iz svih izvješća vidljivo je da smo i u 2015. godini, kao i prijašnjih godina, nastojali ispuniti svoje temeljno poslanje naviještanja Radosne vijesti.

Podupirući pastoralne  projekte i stvarajući bolje pastoralne uvjete, ali i pomažući u skladu sa svojim mogućnostima potrebite, nastojali smo da, kao dio sveopće Crkve, i na ovaj način pridonesemo da Crkva na ovom našem prostoru što vjernije i potpunije ispuni svoje poslanje. U tom smo svom nastojanju željeli nasljedovati i  poticaje pape Franje, osobito njegov poticaj da „novac mora služiti, a ne vladati!“ (Radost evanđelja, 58), piše biskup Uzinić na početku izvješća.

"Ovu prigodu koristim da bih zahvalio vjernicima Dubrovačke biskupije, kao i svim  drugim ljudima dobre volje, koji su nas milostinjom i drugim darovima, izravno ili neizravno, podržali u našem poslanju. Osobitu zahvalnost dugujemo državnim i drugim institucijama koje su, u skladu s Ugovorom između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima, i ove godine prepoznale općedruštvenu vrijednost našeg rada na kulturnom, odgojnom,  društvenom i etičkom polju izdvajanjem financijskih sredstava za naše potrebe, kao i podržavanjem različitih projekata Dubrovačke biskupije. Neka Gospodin u svojoj dobroti sve nagradi za svaki dar! Dok u ovoj Godini milosrđa i godini sv. Vlaha molim Oca milosrđa da po zagovoru sv. Vlaha na sve naše dobročinitelje izlije obilje svoje milosti i dobrote, na sve  zazivam Božji blagoslov sa željom da nam svima ovo bude poticaj za zauzetiji naviještaj i življenje evanđeoskih vrjednota", piše mons. Uzinić.

Komentara 5

BR
Bruneta
14:43 02.06.2016.

Biznis dobro ide,a?Nije loše školovat se za svećenika,besplatan stan,auto,klopa,putovanja,ima se,sve narod plaća.

IB
ivica.barac.62
22:52 02.06.2016.

Pa sto vi svi koji plujete po majci crkvi, neodete u svecenike, redovnike,casne sestre...kad lova tamo curi KO VODA.Ne gospodo, ne kmecite vi protiv crkve BOLI VAS sto HRVATI IMAJU SVOJU DRZAVU, u tom grmu lezi zec.

LI
liskovaca
14:18 02.06.2016.

kakav je ovo naslov, plaćenici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije