Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misno slavlje

Grabar-Kitarović na svetoj misi u povodu blagdana sv. Vlaha

Predsjednica na svetoj misi
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/22
03.02.2016.
u 15:10

Misu je predvodio kardinal Vinko Puljić, Papin izaslanik na Festi povodom jubilarne obljetnice 1700 godina mučeništva sv. Vlaha i 600 godina od ukidanja trgovine robljem u Dubrovniku

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je svečanom misnom slavlju u povodu blagdana sv. Vlaha, održanom pred dubrovačkom katedralom.

Misu je predvodio kardinal Vinko Puljić, Papin izaslanik na Festi povodom jubilarne obljetnice 1700 godina mučeništva sv. Vlaha i 600 godina od ukidanja trgovine robljem u Dubrovniku. Uz brojne Dubrovčane i hodočasnike, u tradicionalnom okupljanju sudjelovala je i predsjednica.

– Nije nas Dubrovčane lako razumjeti u našoj povezanosti sa svetim Vlahom i njegovom Festom – istaknuo je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Upućujući molitve dubrovačkom zaštitniku, kardinal Puljić napomenuo je kako se čovjek prepoznaje kroz kušnje i da se ravnodušnost danas može nazvati novim bezboštvom, a mučeništvo sv. Vlaha dokazom da se ima za što živjeti.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

Nakon svečane mise na Stradunu, mnoštvo vjernika okupilo se na ulicama grada u tradicionalnoj procesiji.

>> 'Ponosna sam na volju Dubrovčana za održavanjem tradicije'

Komentara 19

MA
mađar
17:25 03.02.2016.

zašto je tako bezobrazno prekinut prijenos mise iz dubrovnika?radi emitiranja kulturne baštine što je bilo kasnije na trećem programu poslije emisije treća runda,gdje smo gledali onu bu-dalu s portala lupiga.partijci su lupili šakom po HRT-u i gosn. radman je isključil prijenos iz dubrovnika.poslije sam očekivao intervju s IRINEJOM,ali ga nije bilo,što me jako ražalostilo.

SO
Somelier
15:56 03.02.2016.

Gospođo Solar, kaže se; Predsjednica Grabar Kitarović

SU
suncesmokvemaslina
15:45 03.02.2016.

Lijep je vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije