Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob s dodikom
Povratak na članak

Biskup Komarica: Ne širim objede, već pitam kamo su nestali Hrvati iz RS-a

Nakon Dodikove reakcije, reagirao je i biskup Komarica i rekao da ne širi objede o RS-u, nego se pita kamo su nestali katolici iz Banje Luke

Komentari 44

Avatar nekakav
nekakav
10:56 21.04.2017.

hrvati iz bosne su u hrvatskoj. što se sad svi pravimo mutavi, kad jako dobro znamo kako su srpske kuće iz 'krajine' nakon oluje privremeno davane hrvatima iz bosne. privremeno postalo stalno, tako je to u životu. rat je bio,io, narodi se raselili, pustili korijene u drugim sredinama, djeca pošla u školu, polako se život stabilizirao, sredio. povratak? pa kud da se vraća hrvat u okolicu banje luke, ili pak srbin u knin?! posla nema ni za jednog u tom rodnom kraju, kojeg svi tako vole. kuće? hm, pričati se može o toj temi. al bez posla, nekih primanja, zaboravite na povratak. mada, prvo mi recite tko će se htjeti vratiti doma nakon 25 godina života tamo negdje drugdje? vraćaju se starci da umru doma, na pragu. sve što je mlađe od 70 godina, se ne vraća. rat je odradio svoje, bosna je podijeljena, čim duže traje ovo, sve je manje onih koji se imaju i žele vratiti na svoje nekadašnje 'ognjište'.

VL
DU
Deleted user
12:05 21.04.2017.

A koga boli briga za to Biskupe?? Naša politika je izdajnička i to nam se obija o glavu.Stvoren je dojam da su svi oko nas uvijek nama nešto krivi i Slovenci i Srbi (oni jesu ajde),i Mađari...,a kod nas se sustavno provodi pljačka od 91 g,i nemaju se naši političari vremena baviti s tim pitanjima,osim mjesec dana pred izbore

VL
DU
Deleted user
12:30 21.04.2017.

Ja sam jučer napisao da biskup Komarica stalno govori isto za razliku od Dodika koji malo govori da je u Srebrenici bio genocid pa onda opet malo da nije bilo genocida. Dodik je odlikovao biskupa Komaricu, a ovaj je i prije govorio isto. Tko je tu lud? Vi ste mi komentar izbrisali! Jadno.

VL
IB
ibiza
11:31 21.04.2017.

kada njihovi poglavari kukaju to je sve ok a kada nasi onda su oni zlocesti....

VL
ZA
ZAGORECTENEJ
10:17 21.04.2017.

Pocinili su ili samoubojstvo ili su pobjegli zbog nato bombardiranja.

VL
PR
&primjedba
13:29 21.04.2017.

tipicna posla katolicke crkve, popova i vatikana. kuri vatru, gdje se moze. nist novog. umjesto tipicnog filozofiranja, komarica bi se mogao baciti na koljena i prositi za oprost... i poceti brinuti o duhovnim stvarima, a ne kuriti.

VL
DC
Dolina Cupova
11:01 21.04.2017.

Jedan od rijetkih,koje jako cijenim. Odgovor je jako jednostavan i vecini je i poznat.Dogovor Milosevic-Tudjman je unesrecio mnoge,oni nisu medju zivima ali njihovi nasljednici Dodig-Covic jos uvijek sprovode istu politiku. Zalosno je sto opet narod/pucanstvo placa cijenu te politike.

VL
CR
crikvenica
19:26 21.04.2017.

hrvati iz bosne su na vlasti u hrvatskoj i sa sobom povukli u državne uprave čitava svoja sela , I se taj čudi di su hrvati iz bosne.

VL
Avatar maxist
maxist
12:17 21.04.2017.

Biskup ako ih poželi vidjeti može doći u Zagreb i osobno se uvjeriti da su uposleni u Holdingu,Gradu itd, Bandić zna gdje je kojeg uposlio i ima unaprijed popis svojih abonomanom osiguranih glasača. Zna se i koji su to kvartovi......daklele nije tajna i dobro im je tj bolje nego domicilnom stanovništvu......Cendranje mi se čini pretjeranim ,čak i od duhovnika.

VL
OP
opančar
10:52 21.04.2017.

ti se pitaš gdje su nestali hrvati iz banja luke, srpski se pop pita gdje su nestali srbi iz hrvatske, objasnite narodu jedan i drugi da su milošević i tuđman imali dogovor o tkzv. humanom preseljenju stanovništva kojeg su i proveli.

VL
IB
ibiza
11:30 21.04.2017.

To vi sada postavljate pitanja a trebalo se je to odavno rejesavati a ne sada nekon 25 god ...

VL
DU
Deleted user
16:25 29.04.2017.

Bosna i Srbija bez Hrvata, Hrvatska bez Srba. To je sto se hrvatske strane tice, Tudjmanovo djelo, djelo HDZa, politicke emigracije, svih ustasofila, nacionalista, koji su u 1989-te i 1990-te uveli nacionalizam u politicki zivot. Svatko moze lamentirati o povijesti, nepravdama...ali zacudo, i druga strana takodjer uvijek radi, pa bi svakome pametnome trebalo biti jasno da tu nesto ne stima. Stoga ili treba drugacije oblikovati stvarnost, ili pustiti i podsticati da zapocne rat, pa da bude po principu "tko je jaci, taj kvaci". Zato su Milosevic pa potom i Tudjman najveci krivci za rat u Hrvatskoj, a onda nije trebalo da se jednom zapaljeni pozar prenese i u BiH. Zato biskupe Komarica, gdje ste bili 1990-te kad ste trebali zastititi Hrvate u Bosni od ovakve sudbine? Nemojte samo da su vam Srbi krivi za sve.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
11:01 21.04.2017.

Topničkom paljbom sravnjeno je većina infrastrukture koja je trajala mjesecima. Nakon toga kroz Posavinu je protutnjalo je 350 tenkova Jugoarmije rušeći sve pred sobom. Nakon toga kuće Hrvata su opljačkane i zapaljene. Skidale su se utičnice, prekidači pa čak i pločice gdje je bilo moguče, crijepovi su se skidali, itd.

VL
VR
vracar
10:32 21.04.2017.

GDe su hrvati iz rs? Eno ih u kninu, benkovcu, glini, novskoj, petrinji, okucanima, slatini, osijeku... u kucama i stanovima srba izbeglih i proteranih iz hrvatske, neki su imovinu cak i legalno zamenili, a drugi dobili raznim mahinacijama i uredbama obe drzave. U kninu ima, ja mislim oko 80% hrvata iz bosne trenutno, kao i u drugim mestima gde su srbi ziveli do rata. Zahvalite franji i slobi za "humanu razmenu stanovnistva"!

VL
KR
kristijanmilanovic77
13:45 23.04.2017.

Ima još hrvata u Banjojluci. Samo je problem što biskup i svećenstvo to ne prihvataju i još žive u 90-tim godinama i stvaraju još veći jaz među narodima. Stalno potenciranje problema iz prošlosti nama koji smo ostali u našem gradudu pravi više štete nego koristi. U Banjaluku se dovode hrvati iz Hercegovine kako bi radili u zajedničkim institucijama BIH a banjalučki hrvati ili su bez posla ili su na najlošijim mjestima za rad. Isto tako se ponašaju i tvrtke koje su došle u Bosnu da rade nikakvu prednost ne daju hrvatima. Mi nikome ne trebamo. Naši nas ne žele, što predstavnici crkve, što vlasnici tvrtki koje dolaze iz Hrvatske stoga bolje je da nas pustite da se sami borimo za sebe i svoja prava a vi sa svojim izjavama i tobože brigom za nešto čega nema već decenijama u Banjojluci niti će biti idite dalje ili prestanite sa svojom retorikom i okrenite se nama koji smo još tu ostali. Progledajte mi smo vaša realnost. Mi smo ostali da čuvamo našu vjeru, običaje, ognjišta. Mi smo ti kojima se trebate posvetiti a ne tamo nekim imaginarnim problemima.

VL
DM
DM15
10:41 21.04.2017.

Takvi ko Dodik su nas istjerali... Nismo ni gaće ni dokumente mogli uzet... Samo živu glavu... neki ni to!

VL
DU
Deleted user
10:46 21.04.2017.

Dakle nemam riječi: Gdje su Hrvati ? Pa tko će znati ako ne crkva ? Pa crkva je iseljavala organizirano za vrijeme rata Hrvate iz Bosne preko Davora i planski naseljavala u Hrvatsku, a sve u sprezi sa vlašću (HDZ)) i tako sprovodila u djelo dogovor dvojice idiota koji su rat i započeli (Slobo i Franjo). Pa vi gospon Komarica ste aktivno u tom učestvovali i sad kao pitate gdje su Hrvati !? Kod Srba je to ipak moralo nasilnim putem jer su oni malo tvrdoglaviji a i ne slušaju svoje "dobre pastire" kao Hrvati koji su to izveli potiho, ali učinkovito.

VL
RA
ranko75
23:45 21.04.2017.

Biskupu oni fale jer od njih nema dohodak, a sta on ima od toga sto oni zive na nekom drugom mjestu i daju lovu nekom drugom biskupu.

VL
DU
Deleted user
12:00 21.04.2017.

kvazi država - kvazi predsjednik... kog briga što on kaže .... i tko bi želio živjeti u toj vukoj...ni

VL
GR
greenvest
10:49 21.04.2017.

A gdje su podaci o unovačenim građanima Republike Hrvatske iz rujna mjeseca 1991?...nestali su ili ih netko krije,,,sada se provlači teza da su bili na vojnoj vježbi 25 rujna 1991!!!...ti ljudi ne mogu riješiti svoj status jer su u toku najžeščeg rata u Europi bili na vojnoj vježbi...pa tko je tu lud...zašto su sakrili tu dokumentaciju...Davor Božinović je bio načelnik sektora za novačenje...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.