Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HRVATSKI ALCATRAZ'

Snimke s Golog otoka: Bio je to pakao na zemlji, zatvor i Gulag u istom...

01.07.2010., Goli otok - Reportaza o razvoju turisticke ponude na Golom otoku.  Photo:
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
05.09.2017.
u 17:20

Fotografije otkrivaju sav pakao kojim je koračalo 50.000 zatvorenika, u razdoblju od otvorenja 1949., pa sve do 1989. godine kad je zatvor konačno doživio kraj

Okom kamere Daily Maila ovjekovječene su fotografije zloglasnog Golog otoka, kojeg su Britanci prozvali hrvatskim Alcatrazom.

Fotografije otkrivaju sav pakao kojim je koračalo 50.000 zatvorenika, u razdoblju od otvorenja 1949., pa sve do 1989. godine kad je zatvor konačno doživio kraj. 6 stotina zatvorenika ondje je skončalo.

 

Bivši zatvorenici mjesto opisuju 'paklom na zemlji', i mjestom gdje su čuvari prebijali novodospjele sve dok se ne bi 'preobratili' na ispravan politički put.

Fotograf Bob Thiessen (36) iz Nizozemske, vjeruje kako iz fotografija možete sve krikove zatvorenika, uz sav teror koji su proživjeli kad su nevini poslani na Goli otok.

- Zatvorske ćelije su male, tamne i neudobne. Uvjeti su bili neizdrživi - opisuje Bob.

Bob tvrdi kako je jedina razlika između Alcatraza i Golog otoka ta što je Alcatraz puno bolje očuvan. 

- Bilo bi cool vidjeti (Goli otok) onakvim kakvim je bio netom nakon zatvaranja. To je bilo nešto između zatvora i Gulaga...

Ključne riječi

Komentara 180

SO
SoloHan
17:42 05.09.2017.

Poslat Stazića tamo da malo okreči i pokosi, i naplatit mu sedam kuna dan

AA
aabbcc
17:34 05.09.2017.

Sramota kako je objekat zapusten a neka sigurno sve bilo kao apoteka cisto i uredno po citav dan se sve ribalo i sjajilo kao u vojsci.

DU
Deleted user
17:29 05.09.2017.

vele titoisti da je tu bilo med i mliko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije