Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Made in Croatia

Bild: Ovo je deset stvari koje morate znati o 
Hrvatskoj!

Primošten plaža
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
02.07.2013.
u 08:00

Klesar Marin s Raba osnovao je 301. godine prvu republiku na svijetu – San Marino.

“Hrvatska je iduće groblje naših milijardi”, pisao je najtiražniji njemački list Bild prije 10-ak dana. A na dan ulaska u EU taj isti Bild educirao je svoje čitatelje o novoj, 28. članici EU. “10 stvari koje o ovoj balkanskoj zemlji (možda) niste znali – znate li da je Hrvatska domovina kravate?”, napisao je jučer Bild.

– Stoljećima su žene svojim najmilijima koji su kretali u rat kao znak ljubavi i vjernosti vezale rupčić oko vrata. Hrvatski vojnici, ratujući u 30-godišnjem ratu (1618.-1648.) na strani Francuza, pronijeli su kravatu Europom – piše Bild. ”Izvorno hrvatski” još su i pas dalmatinac, Ivan Vučetić – otac otiska prsta, klesar Marin koji je 301. godine osnovao prvu republiku na svijetu – San Marino. Tu su i Marko Polo, oskarovac Dušan Vukotić i Winnetou, indijanski junak o kojem su filmovi snimani u Hrvatskoj.

Nijemci ističu da je čak 90 posto Hrvata katolika, a glavne su industrijske grane turizam i brodogradnja.

>>Pogledajte kako su nas predstavili na stranicama EU parlamenta!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije