Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovisnički odnos: što će biti s kutinom bez petrokemije?

Bila je najmodernija tvornica bivše Jugoslavije, svi su dolazili ovdje raditi. Sad cijelom gradu prijeti krah

09.04.2023.
u 21:01

U zlatno doba, osamdesetih godina prošlog stoljeća, kutinski je gigant zapošljavao 4500 ljudi, a danas ih ondje radi oko 1300. U zlatno doba Kutina je imala i više stanovnika. Dok je 1991. godine brojila 24.829 stanovnika, danas šire kutinsko gradsko područje ima 19.601 stanovnika, 20 posto manje.

Ključne riječi

Komentara 39

DU
Deleted user
21:17 09.04.2023.

Nitrati su temelj skoro svih eksploziva.Dozvoliti u današnje vrijeme zatvaranje ili prodaju takve tvornice jednako je VELEIZDAJI. Isti oni koji su nas ostavili bez tvornice pješačkog streljiva sad nas žele ostaviti i bez eksploziva za topnički naboj. Što se uradilo s milijardu i pol eura od prodaje državnih obveznica? Što je s reotkupom INA-e? Ako nespsobna vlast ne može riješit Petrokemiju ponudite je hrvatskom narodu.Mi ćemo kupit dionice i očuvat tvornicu! Shvaćate li vi u kakav vremena živimo i da se sprema globalni sukob Istoka i Zapada???

Avatar Hazl113
Hazl113
21:31 09.04.2023.

Kutina...., a nitko ne Spominje Sisak. Upravo je Sisak izgubio najviše.

DU
Deleted user
03:05 10.04.2023.

Kakve su ovo reklame, nema više Jugoslavije, i te tvornice nam više ne trebaju. Tko se sad sjeća i kog još zanimaju Kamensko, Jugoplastika, Torpedo, Uljanik, Dalmatinka-Sinj, Viro, Belje, DHZ, TEŽ, Šavrić, RIZ...sada su bolja vremena, jer imamo €U, Schengen, NATO...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije