Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bit će izručen

Ruski državljanin povezan s terorizmom uhićen u BiH

SIPA
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
23.10.2017.
u 12:51

U pitanju je ista osoba koja je u BiH pokušala ući u travnju ove godine

Državljanin Rusije, kojega vlasti te zemlje sumnjiče za povezanost s terorizmom, uhićen je u Bosni i Hercegovini i bit će izručen ruskim vlastima, potvrdili su u ponedjeljak iz Službe za poslove sa strancima koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Identitet uhićenog nije objavljen, a policija je navela samo inicijale M.I., navodeći kako je on u nedjelju lociran na području Bijeljine u sjeveroistočnom dijelu zemlje.

No zapravo je riječ o neobičnoj situaciji jer je u pitanju ista osoba koja je u BiH pokušala ući u travnju ove godine. Granični policajci u sarajevskoj zračnoj luci tada su utvrdili kako je Rusija posredstvom Interpola za njim raspisala međunarodnu tjeralicu tereteći ga za povezanost s terorizmom.

M.I. je nakon toga odmah prepraćen u ekstradicijski pritvor, no kako se "nisu stekli uvjeti" za njegovo izručenje Rusiji u zakonskom roku on je pušten iz pritvora.

Pri tom je proglašen osobom koja predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti te mu je izrečena mjera protjerivanja iz BiH u razdoblju od pet godina.

Taj ruski državljanin ipak nije napustio BiH pa je ponovo uhićen i ovoga puta je prebačen u središte imigracijske službe kod Sarajeva.

Priopćeno je kako će tamo ostati sve do trenutka kada se ne postigne dogovor o načinu njegova deportiranja u Rusiju.

Komentara 5

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
13:44 23.10.2017.

Kako to.Do juce ste pisali da BiH vlasti ne hapse teroriste.

IB
ibiza
13:09 23.10.2017.

vijerovatno je iz kavkaza

RA
ranko75
14:57 23.10.2017.

Sada ce ga rusi magraditi. Ima tamo puno lijepih mjesta za takve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije