Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLA NA LOŠEM GLASU

Diplomirala u samo 17 dana: Otvorena istraga o kupnji diplome

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
08.01.2019.
u 17:10

Istraga se provodi u cilju dokazivanja kaznenog djela krivotvorenja službene isprave

Bosanskohercegovačka policija je u utorak počela provoditi izvide u Srednjoj medicinskoj školi u Sanskom Mostu, objavili su mediji u BiH, koji su prošlog tjedna objavili informacije kako se tamo uvjerenje o stečenom zvanju medicinskog tehničara odnosno njegovateljice uz mito može steći za tek nešto više od dva tjedna i bez i jednog školskog sata.

 

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije je potvrđeno kako je u tijeku izuzimanje dokumentacije iz škole koja je na loš glas dospjela nakon što su novinari portala Žurnal dokumentirali uhodani biznis kupnje srednjoškolskih svjedočanstava za zanimanja koja su iznimno traže na tržištu rada u državama Europske unije.

"Istraga se provodi u cilju dokazivanja kaznenog djela krivotvorenja službene isprave", izjavila je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije. Istraga je vezana za aferu koja je u javnost dospjela kada je novinarka portala Žurnal od posrednika uspjela ishoditi originalnu svjedodžbu o završenoj srednjoj školi odnosno o stečenom zvanju njegovateljice.

 

Do srednjoškolske spreme došla je bez i jednog dana nastave, no za to je trebala platiti iznos od dvije i pol tisuće konvertibilnih maraka (oko 1250 eura). Redakcija Žurnala tvrdi kako je u pozadini ovih sumnjivih poslova Centar za obrazovanje iz Širokog Brijega, iza kojega navodno, stoje "biznismeni bliski HDZ-u BiH". Tu sumnju temelje na tvrdnji kako su upravo novcem iz Širokog Brijega osnivane srednjoškolske i visokoškolske ustavnove širom Federacije BiH koje su preko posrednika izdavale sumnjive diplome.

Komentara 36

DU
Deleted user
18:55 08.01.2019.

U trečem djelu večernjakove trilogije, saznat čemo kako dobiti fakultetsku diplomu bez završene srednje škole.

NO
Norway
20:10 08.01.2019.

Najvažnije je pljuvati po Širokom Brijegu! Kakvim ste se samo metodama služili: razarali,pljačkali, žive palili, imena mu pokušali zatrt,ali niste uspjeli i nećete! Vaše istraživačko novinarstvo je bijedni nastavak pljuvanja i omalovažavanja Hrvata u BiH, zašto ne istražujete vjerodostojnost “svjedočanstva” turskih škola?

SE
serđo12
17:46 08.01.2019.

Šta sve nema u Bosni?!kod nas je to nemoguće(17 dana)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije