Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA MINISTRICA
Povratak na članak

Bernardica Juretić o blagoslovu: Ako smo država s 90 posto katolika, zašto ne?

Za pisane poruke izvješene na vratima zgrade ministarstava, reka je da ih nije vidjela, no da smo slobodno demokratsko društvo u kojem svatko ima pravo govora, ali da treba paziti da se ljude ne vrijeđa.

Komentari 256

DI
dino41
11:55 25.01.2016.

Prenosim priču koju je Juretić objavila na svome facebooku danas: “Ovo je tako lijepo da to moram podijeliti. Tko može shvatiti, neka shvati”, napisala je ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, te objavila sljedeću priču. Nedostajalo je 5 minutauta do 16 sati. Dvadesetak djece, svi iz 3a, tog popodneva su bili jako uzbuđeni, nemirni, bučni. Točno u 16 u učionicu je ušla vjeroučiteljica kako bi započeo najavljeni pisani test iz vjeronauka. Oni koji ga prođu bit će pripuštenu na Prvu sv. pričest. Isti tren je nastupila opća tišina i sva djeca u s nestrpljenjem iščekivala pitanja. 1. pitanje: “Tko je Bog?” počela je diktirati učiteljica. 2. pitanje: “Kako znate da Bog postoji ako ga nitko nikada nije vidio?” Nakon dvadesetak minuta sva djeca su učiteljici predala odgovore. Ona ih pročita jednog po jednog. Prvih 19 bili su manje-više ponavljanje onoga što ih je vjeroučiteljica poučavala na satovima vjeronauka: “Bog je naš Otac, stvorio je nebo i zemlju, more i sve što postoji.” Svi odgovori su bili vrlo slični i svi su zaslužili da budu pripušteni na Prvu pričest. Potom učiteljica prozove Luku, sitnog, vrlo živahnog plavog dječaka. Zamolila ga je da dođe do njenog stola i predala mu je njegov test te ga zamolila da, glasno, pred svima, pročita svoje odgovore. Luka, u strahu da će se osramotiti pred cijelim razredom, te da neće ići na Prvu pričest, brizne u plač. No, učiteljica ga ohrabri te on, ipak, jecajući počne čitati: “Bog je poput šećera kojega mi mama svako jutro otopi u mlijeku za doručak. Ja ne vidim šećer u šalici ali, ako ga mama slučajno zaboravi staviti, odmah osjetim njegov nedostatak. Eto, tako i Bog iako ga ne vidimo. Ako ga nema, naš život je gorak, bez ukusa.” Veliki pljesak je odjeknuo učionicom, a učiteljica je zahvalila Luki na originalnom, jednostavnom i tako istinitom odgovoru. Potom je dodala: “Vidite djeco, ono što nas čini mudrima nije da znamo puno stvari, nego da smo uvjereni da je Bog dio našega života.” “Nemojmo zaboraviti dodavati ovaj ŠEĆER u naše živote!” napisala je Juretić na svom profilu.

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:01 25.01.2016.

Pokušali su zadnjih 4 godine na sve načine poniziti vjernike i opstruirati Katoličku crkvu, ali nisu uspjeli...Zoki ne shvaća da je Katoličanstvo temlej Hrvatstva

VL
KA
KaNiDora
12:20 25.01.2016.

izvanredno !!!

VL
09
09051972
12:59 25.01.2016.

tako rade pravi katolici. potpuno podrzavam blagoslov prostorija. i sam sam takav. dodem u novi lokal i blagoslovim sve. puno blagoslova i srece novoj vladi.

VL
OM
Omniboox
13:31 25.01.2016.

Ne znam koliko i kakve sve bi blagoslove trebali primiti u ovom našem stanju. Bojim se da nam treba puno, puno više od blagoslova. Našim političirama nije ništa sveto, osim vlastite dobrobiti, u što smo se višestruko uvjerili.

VL
ZV
Zvonko60
12:40 25.01.2016.

A da je barem pozvao nekog drugog . npr biskupa Uzinića koji kaže "Ne moramo kupovati nedjeljom da bismo preživjeli. Kad mi ne bismo kupovali nedjeljom, a kažemo da nas ima više od 93 posto kršćana u Hrvatskoj, onda nia ni trgovine ne bi imale smisla biti otvorene”, poručio je biskup

VL
MO
morska
13:33 25.01.2016.

Nema nista lose u blagoslovu.

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
12:32 25.01.2016.

Bravo gospođo Juretić.

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
12:59 25.01.2016.

Evo čitam proročanstvo babe Vange. Prema njenom prorokovanju Milanović bi negdje oko 2058 g. mogao ponovno u Hrvatskoj doći na vlast. Manolić i Mesić ponovno preuzima tajne službe Nakon toga slijedi smak svijeta.

VL
Avatar IcoPost69
IcoPost69
12:19 25.01.2016.

Možete ko god šta mislit o bogu, al bez njega se ne može.To se već potvrđuje hiljadama godina.Bog uzmakne ako mi to želimo kao što smo uradili pod komunistima i zato smo lili suze i lokve krvi.Bože vrati se u našu lijepu domovinu.Amen.

VL
NV
novo vriijeme
12:22 25.01.2016.

Beranrdica je vjerujem dobar izbor ali da smo mi država sa 90% stanovnika koji drži do katoličkih vrijednosti ne bismo bili nakorumpiranija, najzaduženija, asocijalna, sve naj gore u EU. I nije za očekivati da nakon socijalizma bude toliko iskrenih katolikaka više bih rekla licemjera i glumaca tako da rad na moralnom oporavku nacije treba početi odmah. Treba ponašanjem dokazati katolicizam pri čemu ne mislim samo da dolazak na misu (naravno tamo gdje te mogu vidjeti važni ljudi) nego i ponašanjem u svakodnevnom životu.

VL
ZD
zdepar
15:16 25.01.2016.

možda oni silni primaoci pomoći koji su je "zaslužili" po sunarodnosću s bivšom ministricom, sada neće htjeti primati blagoslovljenu pomoć

VL
Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
14:16 25.01.2016.

Bravo Bernardice i bravo za novog Premijera, Vladu i nove ministre (i ministrice)! Napokon svoji na svome!

VL
MI
mirrro
12:53 25.01.2016.

crni milane kud ces i sto ces sad kad te komadina otpili

VL
KA
karambita
17:48 25.01.2016.

Ostavite se vise crkve, vjere, katolicanstva i ostalih nebitnih stvari za malog covjeka. Kad ce te vise otvoriti kakovu tvornicu sa radnim mjestima....da to vidim, pa neka krepam drugi dan...ali bojim se da cu ziviti duze od kornjace, taj film ne budemo dugo gledali

VL
DU
Deleted user
16:22 25.01.2016.

Napokon Hrvatica na celu ovako vaznog resora.

VL
ZD
zdepar
15:37 25.01.2016.

da li je previše zatražiti promišljanje i sagledavanje odluka koje se donose, lil ih samo naređivati, ad hoc, kako je to činila dosadašnja bezosjećajna ministrica socijale; primjer je da benificija pretplate televizije, kao obiteljskog medija, počiva na prihodu jednog članalana kojemu, teoretski, bračni drug može biti i saborski zastupnik, a istovremeno su zakinuti oni koji nemaju niti 1516 kn po članu domaćinstva, što je cenzus za besplatno dopunsko osiguranje, istim se nepromišljenim načinom "pomaže" zagrebačkim umirovljenim primateljima koji nemaju 1500 mirovine, ali istovremeno mogu imati i 20 000 kn, mjesečno u obitelji ili nemaju pravo na besplatan tramvajski prevoz, zbog obiteljskog cenzusa, a imaju pomoć kao ugroženi, ili za apliciranje za stipendiju grada Zagreba za siromašne studente treba priložiti 14 dokumenata u originalu ili ovjerenoj kopiji, koliko je to novca, ponavljam,samo za pristup na natječaj,

VL
LJ
ljimonad
17:11 25.01.2016.

ma moš si tih 90% mačku staviti o rep. možda ima katolika (a nema) ali nema vjernika. da nije tako ne bi crkve bile prazne za vrijeme mise nedjeljom. crkva neka blagoslovi u crkvi a izvan nje neka se više prestane miješati i dirigirati, i radije se pozabavi sama sobom i svojim pedofilima

VL
ZS
zsm2
09:07 26.01.2016.

Bernardice uvedite crkveni porez pami onda recite koliko katolika ima HR u procentima....

VL
DU
Deleted user
14:02 25.01.2016.

Kak to ona misli, na žalost? Pa proračun je alat kojim ministar realizira svoje planove i ciljeve u okviru postojećih zakona. Nakon što posloži proračun (s čime se debelo kasni) ima još cijelu godinu poraditi na, što reće Karamarko, sondiranju stanja i zakonskog okvira, iako je pretpostavka da je svakome tko se prihvatio određenog ministarskog resora isti bar donekle poznat i već bi otprilike trebao znati što želi postići i zahtijeva li to izmjene zakonskog okvira, sve unutar programa stranke temeljem kojeg su dobiveni izbori:-). -------- Blagoslov ureda. Država je sekularna, ali ako netko doista kao istinski vjernik osjeća potrebu da mu svećenik blagoslovi radne prostore, bila to nova predsjednica ili ministar, može privatno pozvati svećenika i učiniti to u miru i tišini bez prisutnosti fotografa i novinari za to ne moraju ni znati. Čemu? Zašto intimni privatni čin vjere treba dijeliti s photo pixellom? Uvijek se tu otvara pitanje je li to istinski čin vjere ili PR.

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.