Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Berlusconi se ne plaši procesa

sutkinje
16.02.2011.
u 15:19

Berlusconi nije zabrinut zbog procesa u kojem je optužen za kaznena djela zlouporabe vlasti i maloljetničku prostituciju

RIM – Nisam uopće zabrinut – rekao je danas premijer Silvio Berlusconi glede procesa koji bi trebao početi 6. travnja u Milanu i u kojem je optužen za kaznena djela zlouporabe položaja i  maloljetničke prostitucije. Na konferenciji za novinare u sjedištu vlade sazvanoj danas zbog novih ekonomskih mjera vlade desnog centra Berlusconi nije htio govoriti o istrazi i procesu te je samo kazao da nije zabrinut i kako će na vlasti ostati do konca svoga mandata, odnosno do 2013. Protiv premijera Berlusconija pokrenut je hitni sudski postupak, a sudsko će vijeće biti sastavljeno od tri žene: Carmen D'Elia, Orsolina de Cristofaro i Giulia Turri. Dakle, tri sutkinje  sudit će Berlusconiju, koji bi mogao biti kažnjen i sa 15 godina zatvora.

Iz više od 700 stranica transkripata prisluškivanih telefonskih razgovora koji prate optužnicu, kao i izvoda sa saslušanja Ruby, kako je  nazvana marokanska djevojka Karima el-Mahroug, koja je dok je bila maloljetna bila na Berlusconijevim zabavama, ipak proizlazi da je premijer znao koliko godina ima kada je s njom imao seksualni odnos. Ruby je saslušana 3. kolovoza 2010. i tada je kazala da je kao maloljetnica s Berlusconijem imala dva seksualna odnosa. Ruby je tada kazala i kako je Berlusconi došao na ideju da se ona predstavlja kao Mubarakova nećakinja, jer da će tako moći opravdati novac koji joj Berlusconi bude dao. Berlusconi je Ruby dao 50 tisuća eura, a ne samo 7000 eura kao što se prvotno smatralo.

Od 14. veljače do 2. svibnja 2010., odnosno u razdoblju u kojem je Ruby bila maloljetna, djevojka je provela 15 noći u Berlusconijevoj vili. Berlusconi i Ruby su gotovo svakog dana kontaktirali telefonski.

Dakle, Rubyin iskaz od 3. kolovoza prošle godine je osnova optužnice protiv Berlusconija. Tu su odgovori na tri osnovna pitanja, odnosno potvrđuje se da je Berlusconi  znao da je djevojka maloljetna, da je on izmislio priču o Mubarakovoj nećakinji te da joj je platio za noći provedene u njegovoj vili.

Ključne riječi

Komentara 5

MM
Mladen Miletić
20:34 16.02.2011.

Berlusconi se ne plaši procesa jel je teško zna se nemoguče sutkinjama dokazati njegovu potenciju i prema tome zna se da je nemoguče ga osuditi zato. Naročito što se proces ne vodi na Balkan iji gdje je sve jasno odod same vlade ZNA SE unaprijed .. Sander kriv jel svi koji su krali to su krali samo da bi Ivi dali !

Avatar commentator
commentator
22:37 16.02.2011.

U zatvor s njom. Kako može primat tolike pare a ne plačati porez.

MM
Mladen Miletić
01:03 17.02.2011.

Italija Berlusconi se ne plaši procesa, jel je svjestan da nhebe zadnjih 15 godina ali da uspijeva da si stvori imiđ kazanove. Kako če sutkinje gokazati da je zaista spolno aktivan ? Po onome rekla kazala al i ne dokazala ? Ako su svi okolo fukali pa nije vljda samo gledao . Po logici zna se kriv je !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije