Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Berlusconi pod istragom zbog odnosa s maloljetnicom

Ruby
14.01.2011.
u 11:54

Istraga u Milanu optužuje Berlusconija za iznuđivanje i maloljetničku prostituciju

RIM – Sud u Milanu vodi istragu pod sumnjom da je premijer Silvio Berlusconi počinio kaznena djela iznude i poticanja maloljetničke prostitucije, obznanilo je danas milansko tužiteljstvo premda je istraga otvorena još 21. prosinca prošle godine. Prema optužnici, Berlusconi je pokušao prikriti da je bio klijent maloljetne prostitutke u više navrata od veljače do svibnja 2010. u svojoj vili u Arcoreu pokraj Milana.

Da bi prikrio odnos s maloljetnom prostitutkom, Berlusconi je, prema mišljenju istrage, u noći između 27. i 28. svibnja 2010. zlorabio i svoj premijerski položaj i utjecao na policijske dužnosnike u Milanu da tada 17-godišnju marokansku državljanku Karimu Ruby el-Mahroug, koja je pobjegla iz jedne zajednice za maloljetnike, predaju na čuvanje članici regionalnog vijeća Lombardije i njegove stranke Nicole Minetti.

Kazneno djelo iznude, prema članku 317. kaznenog zakona, kažnjava se zatvorom od 4 do 12 godina za osobu koja je državni službenik ili ima dužnosti u javnoj službi i koja iskorištava taj položaj za sebe ili druge davanjem ili obećavanjem novca ili drugih usluga. Berlusconiju se u optužnici za to kazneno djelo kao otežavajuća okolnost dodaje i kazneno djelo maloljetničke prostitucije, koje se kažnjava sa od šest mjeseci do tri godine zatvora. Svi koji su imali seksualni odnos s maloljetnicom od 14 do 18 godina u zamjenu za novac mogu biti kažnjeni sa do tri godine zatvora. 

Istraga je u tijeku. Suci istražitelji ušli su u ured Giuseppea Spinellija, osobe koja upravlja Berlusconijevim privatnim troškovima, ali nisu ga mogli pretražiti. No, pretražili  su ured članice regionalnog vijeća Nicole Minetti, protiv koje se vodi istraga pod optužbom poticanja prostitucije. Pod istom optužbom vodi se i istraga protiv menadžera televizijskih  zvijezda Lelea More i Emilija Fedea, glavnog urednika informativnog programa televizije Retequattro iz Berlusconijeva Mediaseta.

Komentara 37

IR
Istria Republica
17:00 14.01.2011.

Kako u textu piše Berlusconi je bio njen klijent, a ona prostitutka koja naplaćuje nezakonito svoje usluge, kako i na osnovu čega je ona žrtva , a on prekršilac zakona malo je teže za shvatiti !

Avatar Idler 3
Idler 3
21:39 14.01.2011.

14:59h Stefan Nemanja...pa mi kažemo autocesta, vi otoyol, mi bježanija, vi kaçış, mi oluja, vi fırtına, mi pozdrav, vi tebrik...i kaj sad, uživaj u Bosporu i ne navraćaj na naše stranice ak ti smeta !!!!

GR
gresham
21:19 14.01.2011.

ko nebi ovu oprcio, onda bi trebalo njega bez obzira kaks e zvao-ovo nije za one iz partije sime lucina hehehehehehehee (nemislim na sdp) hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije