Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Berlusconi: Neću podnijeti ostavku ni ako budem osuđen

silvio berlusconi
Reuters
31.10.2009.
u 13:32

Na pitanje da objasni zašto je protiv njega prokrenuta kampanja i u inozemstvu, Berlusconi odgovara kako je sve krenulo od listova "Repubblica" i "Espresso"

RIM – Neću podnijeti ostavku ni ako ću biti osuđen na procesima koji se vode protiv mene, izjavio je talijanski premijer, Silvio Berlusconi. Engleski odvjetnik David Mills, osuđen na drugostepenom sudu u Milanu na 4 godine i šest mjeseci zatvora zbog korupcije i lažnog svjedočenja u korist Berlusconija, će na Vrhovnom sudu biti oslobođen, procijenjuje premijer i tv-magnat. Berlusconi je to kazao u knjizi "Žene srca" novinara i voditelja javne televizije RAI Bruna Vespe, koja će se u izdanju kuća Rai Eri-Mondadori biti u prodaji od 6. studenoga.

- Još imam povjerenja u pravosuđe i postojanje ozbiljnih sudaca koji će presude iznositi na temelju činjenica. No ako ću biti osuđen u procesima kao što je ovaj (protiv Millsa), onda to znači da se nalazimo pred prevratom istine zbog čega bih osjetio obvezu da ostanem na svome mjestu kako bih obranio demokraciju i pravnu državu, izjavio je Berlusconi, a novinar Vespa ga je podsjetio kako je Millsu presudu potvrdio i drugostepeni sud, na što je premijer odgovorio: -To je presuda koju će zasigurno Vrhovni sud poništiti.

Na pitanje da objasni zašto je protiv njega prokrenuta kampanja i u inozemstvu, Berlusconi odgovara kako je sve krenulo od listova "Repubblica" i "Espresso", čija su pisanja prenijeli listovi i novinari "prijatelji" toj izdavačkoj skupini "kako bi se bacilo blato na mene, na našu zemlju i našu demokraciju". Na to Vespa primjećuje kako londonski "Times" nije lkist lijevice, a ipak je vrlo kritički raspoložen prema Berlusconiju.

Je li to je plod rata s Rupertom Murdochom, koji je vlasnikom televizije Sky s kojom je Berlusconijeva televizija Mediaset u sučeljavanju, pitao je Vespa, na što je Berlusconi odgovorio kako ne vjeruje u takvo objašnjenje, jer on tako što ne bi učinio drugima.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:16 31.10.2009.

a i ovaj berlusconi je iz hdz-a hahhahahhahahah

XA
xaron
18:22 31.10.2009.

Bravo Berlusconi . Ti si jedini pravi covik medju onima ljigavim politicarima koji vladaju zapadom.

PR
prakator
20:01 31.10.2009.

Jedan jedini politicar na planeti koji ima honorar pored polozaja kao predsjednik jedne drzave i jedini politicar sto je reka da USA predsjednik se voli jako suncati. ahaa.ahaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije