Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove muke talijanskog premijera

Berlusconi ima šarlah

berlusconi
Reuters
27.10.2009.
u 10:42

Berlusconi je trebao u mjestu Fossa, u regiji Abruzzo, prisustvovati otvaranju novog naselja koje je izgrađeno poslije potresa, koji je ovu regiju pogodio 6. travnja, ali je svečanost odgođena.

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi ima šarlah kojim ga je navodno zarazio jedan od njegovih unuka te je odgodio premijerske obveze koje je imao ovoga tjedna, a istodobno se razljutio zbog želje Sjeverne lige da ministra ekonomije Giulia Tremontija imenuje njegovim zamjenikom u vladi.

U utorak je Berlusconi trebao u mjestu Fossa, u regiji Abruzzo, prisustvovati otvaranju novog naselja koje je izgrađeno poslije potresa, koji je ovu regiju pogodio 6. travnja, ali je svečanost odgođena. U četvrtak i petak Berlusconi bi trebao biti u Bruxellesu na sastanku šefova država i vlada zemalja Europske unije, ali najvjerojatnije tom skupu neće prisustvovati.

Berlusconi je u ponedjeljak poslijepodne u svojoj vili u mjestu Arcore pokraj Milana primio koordinatore njegove stranke Narod slobode (Sandro Bondi, Ignazio La Russa i Denis Verdini) s kojima je razgovarao o vladi, ekonomiji, ali prije svega o želji čelnika Sjeverne lige Umberta Bossija da za njegova zamjenika imenuje Tremontija. Taj prijedlog je, navodno, užasno razljutio premijera.

Ne samo što je odbacio pretpostavku da Tremonti postane i vicepremijer, već je i zaprijetio da će imenovati novog ministra ekonomije. Unutar vladine većine desnog centra došlo je do napetosti, a Berlusconijeva popularnost opada i spustila se, prema nekim istraživanjima, na oko 40 posto. Prve veće svađe nastale su jer Sjeverna liga želi na sljedećim regionalnim izborima kandidirati svoje ljude pa čak i u regiji Veneto koju već tri mandata vodi član Berlusconijeve stranke Giancarlo Galan i koji ima veliku potporu birača.

Sjeverna liga traži od Berlusconija da i u toj regiji, kao i u Piemontu i Lombardiji, podupre njihova kandidata. Unutar stranke Narod slobode nastala je pobuna zbog sve većih pretenzija s ucjenama Sjeverne lige. Na te je pobune Sjeverna liga odgovorila još žešće, kandidaturom Tremontija za Berlusconijeva zamjenika u vladi. Tremonti je član Berlusconijeve stranke Narod slobode, ali je po idejama blizak Bossiju.

- Ako Tremonti želi stati na stranu Sjeverne lige, onda se može smatrati da je izvan stranke Narod slobode - kazao je Berlusconi o svom donedavnom prijatelju ekonomistu. Je li unutar desnog centra već počela borba za razdoblje poslije Berlusconijeve vladavine?

Komentara 3

AG
Agramer198
15:09 27.10.2009.

možebiti i sifilis... Uzrokuje demneciju ( pogledati vrhunske izjave, učestale u posljednje vrijeme) i opadanje kose (vidi sliku gore). Svi simptomi su tu.

BT
bili-tartuf
17:05 27.10.2009.

..imamo sricé da u ovim trenucima, pred ulaz u EU i sa Slo-problemima , Berlusconi nima nista protiv Hrvatske...., a udbo-komunjyisti to nikada necéju skapiti...

AG
Agramer198
02:30 28.10.2009.

Kaj??? Lažem možda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije