Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasanje o ustavnim promjenama

Beogradsko ne Vučiću na referendumu

Beograd: Aleksandar Vučić i Ana Brnabić glasali  su na  referendumu o promjeni Ustava
Foto: Milos Tesic/PIXSELL
1/2
17.01.2022.
u 18:29

Zanimljiv je i rezultat referenduma u Beogradu gdje je za izmjene Ustava glasalo 44,3 posto stanovništva, a protiv 54,8 posto Beograđana

Na referendumu o ustavnim promjenama u Srbiji za neovisnost sudstva glasalo je 59,7 posto, a protiv 39,2 posto stanovnika. Izlaznost je bila samo 30 posto. Rezultate referenduma pozdravili su i visoki europski dužnosnici koji su ocijenili da je Srbija učinila korak naprijed na svom europskom putu. Ističe se i da je cilj referenduma o ustavnim promjenama bilo jačanje nezavisnosti i učinkovitosti sudske vlasti i važne promjene vladavine prava.

Napominje se i kako bi promjene Ustava trebale ojačati neovisnost i učinkovitost sudske vlasti kao i da ga međunarodna zajednica i Bruxelles vide kao ključni korak u eurointegracijskom procesu Srbije.

Zanimljiv je i rezultat referenduma u Beogradu gdje je za izmjene Ustava glasalo 44,3 posto stanovništva, a protiv 54,8 posto Beograđana. To se pripisuje otporu prema predsjedniku Aleksandru Vučiću koji je pozvao građane da glasaju za promjenu Ustava. Oporba u takvom rezultatu vidi i svoju šansu na predstojećim izborima u travnju ove godine.

Tada će biti održani predsjednički i izbori za Skupštinu Beograda, a najavljuju se i prijevremeni parlamentarni izbori. Podsjećamo kako od prošlih lokalnih izbora Beograd vodi vladajuća Srpska napredna stranka (SNS). Vučić kaže da bi sutra potpisao da SNS u Beogradu osvoji 44 posto glasova, a u izbornoj borbi za Beograd računa i na razjedinjenu oporbu koju čini niz stranaka, pokreta i pojedinaca.

>> VIDEO Srpska policija stalno zaprima dojave o Mateju Perišu: 'Napravili su pravu pomutnju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije