Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELGIJA

Pregažen prosvjednik žutih prsluka: 'Govorio mu je da stane, ali vozač je ubrzao i pogazio ga'

Žuti prsluci
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.01.2019.
u 21:38

Muškarac je osumnjičen da je namjerno kamionom pregazio prosvjednika žutih prsluka, koji je umro na licu mjesta u petak navečer u Belgiji

Muškarac osumnjičen da je namjerno kamionom pregazio prosvjednika žutih prsluka, koji je umro na licu mjesta u petak navečer u Belgiji, identificiran je u Nizozemskoj, ali u subotu je još bio u bijegu, objavilo je državno tužiteljstvo Liegea, na istoku Belgije koje vodi istragu.

Pomoću nizozemskih registarskih tablica kamiona koje su uočili svjedoci ušlo se u trag tvrtci blizu Tilburga u Nizozemskoj, koja je identificirala vozača, objasnila je glasnogovornica državnog odvjetništva. Izdan je europski uhidbeni nalog kako bi se omogućilo njegovo privođenje. Prema prvim elementima istrage, nije moguće da vozač nije vidio dvije osobe koje su pokušavale spriječiti njegov prolazak, dodala je sutkinja.

>>Pogledajte video: Prosvjed žutih prsluka u Francuskoj

Drama se dogodila na autocesti E25 u mjestu Vize, u smjeru Maastrichta. Dvojica prosvjednika su željela zaustaviti kamion koji je umjesto da uspori ubrzao, rekli su svjedoci. Jedan od dvojice prosvjednika, Roger Barolet (49) je završio pod kotačima kamiona.

"Roger mu je govorio 'Stani, stani' i pokušao ga je zaustaviti, ali vozač je ubrzao i pogazio ga. To je ubojstvo", ispričala je jedna svjedokinja u subotu na kanalu RTBF. To je prvi smrtni slučaj jednog provjednika belgijskih žutih prsluka od početka prosvjednog pokreta sredinom studenoga.

>>Pogledajte video: Prosvjed žutih prsluka u Parizu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
08:23 13.01.2019.

HDZ trolovi pozivaju na zdrav razum prosvjednike, pitam se zašto?

RE
reborn
21:41 12.01.2019.

Tragično... Iako je poginuli imao omjer ega prema inteligenciji veličine planine kada je na autocesti stao ispred nadolazećeg kamiona, kamion je bio jači.

BL
bljak007
22:46 12.01.2019.

Imam osjećaj da smo na pomolu 3 W. War.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije