Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PARLAMENT

Bebić: Produljenje pregovora pojačalo bi euroskepticizam u RH

luka bebić (1)
Foto: Pixsell
1/4
13.04.2011.
u 14:52

Osuda generala na zatvor mogla bi se loše odraziti na referendum, upozorio je Bebić.

Europski parlament učinit će sve što je u njegovoj mjerodavnosti da omogući završetak hrvatskih pristupnih pregovora do kraja lipnja, rekao je EP-ov predsjednik Jerzy Buzek koji je u srijedu u Bruxellesu razgovarao s predsjednikom Hrvatskoga sabora Lukom Bebićem.

- Potičem Hrvatsku da poduzme sve napore u ovoj posljednjoj mjeni kako bi ispunila preostala mjerila i završila pregovore. EP je spreman brzo djelovati nakon što pregovori završe kako bi dao svoju formalnu suglasnost Pristupnome ugovoru - napomenuo je Buzek.

Bebić je nakon razgovora novinarima rekao da je Buzeka upozorio da bi moguća odgoda završetka pregovora vjerojatno još pojačala euroskepticizm u hrvatskoj javnosti. On je također zabrinut da bi se moguća osuda generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača na zatvorske kazne, mogla loše odraziti na ishod hrvatskoga refrenduma o Pristupnome ugovoru s EU.

Bebić je jedan od uvodničara na dvodnevnoj međuparlamentarnoj konferenciji “Zapadni Balkan - k integriranijoj Europi”, koju zajedno priređuju EP i mađarski parlament, s glavnom temom suradnje na polju pravde, slobode i sigurnosti. U svojem je govoru naglasio da "područna suradnja ostaje jednim od vanjskopolitičkih prioriteta Hrvatske".

- Jedan od najvećih izazova postizanje je gospodarskoga napretka i održiva razvoja u području, u čemu vidimo jamstvo za mir i postojanost - naglasio je Bebić.

Na rubu konferencije Bebić je razgovarao s podpredsjednikom europarlamentarne frakcije Europske pučke stranke Gunnarom Hökmarkom. Ovaj je, uz nadu da će Hrvatska u lipnju zaključiti pristupne pregovore, dodao da moguće nedostizanje toga roka "ne bi bila katastrofa".

U četvrtak će glavni govornici na konferenciji biti  predsjednik Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso i mađarski premijer Viktor Orban.

Na konferenciji je jedna od prevoditeljskih kabina označena s HR 24, kao da hrvatski već jest 24. službeni jezik EU. 

Komentara 170

MA
maraosta
18:04 13.04.2011.

Europska unija je fašistička tvorevina koja novcem osvaja tuđe teritorije i tuđa prirodna bogatstva.Bebiču pogledaj se na što sličiš.Otiđi u mirovinu i crkni več jednom.

Avatar comparator
comparator
18:04 13.04.2011.

Hdz-u i Sdp-u ne odgovara ulazak u Evropu jer se tamo nemože baš maznuti neka lova mimo računa pa odugovlače ulazak glumeći neke nesuglasice .Nijedna od ovih stranaka nerade za narod nego za svoju guzičietinu.

OB
-obrisani-
21:16 13.04.2011.

Predroslog stoljeca rodene su tri posebne osobe ali impresivni drzavni vrh; Reza Pahlavi, Kemal Atatürk i Josip Broz Tito. Imali su 4 stvari zajednicke, bil su sjajni vojni zapovjednici. Oni su bili vjesti na modernizaciji zajednica u kojima su nakonakon njihove vojne pobjede vladali. Nitko od njih nije bio demokrat u modernom smislu. Ipak, sve je bilo toliko gore u njihovim zemljama, kad su nestali sa scene. ⁀˅⁀ Tražio sam Snagu . . . I Bog mi je dao Poteškoće koje su me osnažile. Tražio sam Mudrost . . . I Bog mi je dao Probleme koje je trebalo riješiti. Tražio sam Bogatstvo . . . I Bog mi je dao Mozak i Tijelo da mogu raditi. Tražio sam Hrabrost . . . I Bog mi je dao Prepreke koje je trebalo svladati. Tražio sam Ljubav . . . I Bog mi je dao Ljude kojima je trebalo pomoći. Tražio sam Usluge . . . I Bog mi je dao Prilike. “Nisam dobio ništa od onog što sam tražio...... ali dobio sam sve što mi je trebalo.\" ´´´´´┼ ┼ Ako VAM se dogodi nesto tesko u zivotu, sjetite se visnjih sila ! ┼ ♀+♂= ♥ Rest in Peace The Arrow of Destiny ************************ Sometimes (once) it raises you to heaven sometimes (once) it takes you down to the bottom and everything good that has happened know - he made it happen. (\"that came from him\") Sometimes for one smile you need a hundred tears if happiness could be bought anyone would pay for it. (I hope my conditional sentence is correct) * When the arrow of destiny strikes you take it and kiss it the one who sent it to you knows what\'s best for you. When the hand (arm) of truth touches you take it and kiss it the one who offered you his hands (arms) knows what\'s best for you. * Everything we had to say the silence has covered because when talk is silver it (silence) is golden then. You have just hidden your face not to watch it, half-broken heart you threw out in the mud * When the hand of truth touches you take it and kiss it the one who offered you his hands knows what\'s best for you. ***************************************** Strijela sudbine ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´ Nekad te digne na nebo nekad te spusti na dno i sve što lepo se desi, znaj, od njega je to. Ponekad za jedan osmijeh treba ti suza sto, da sreća može se kupit svak bi je sebi platio. * Kad pogodi te stijela sudbine ti uzmi i poljubi je, onaj što ti nju pošalje zna za tebe šta najbolje je. Kad dodirne te ruka istine, ti uzmi i poljubi je, onaj što ti pruži ruke te zna za tebe šta najbolje je. * Sve što smo imali reći šutnja je pokrila, jer kad je govor od srebra, ona je tad od zlata. Samo si sakrila lice da u njega ne gledaš Na pola slomljeno srce što si u blato bacila. * Kad dodirne te ruka istine, ti uzmi i poljubi je, onaj što ti pruži ruke te zna za tebe šta najbolje je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije