Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled s otoka

BBC: Hrvati su svjesni da ulice EU-a nisu popločene zlatom

bbc o hrvatskoj
BBC screenshot
03.06.2013.
u 21:57

BBC-jev Chris Morris posjetio je Knin, Hvar i Split te provjerio kakvo raspoloženje vlada među Hrvatima uoči dugoočekivanog ulaska u Europsku uniju

Za manje od četiri tjedna Hrvatska će ući u Europsku uniju. Osim 28. članicom Unije, RH će postati i prva zemlja sudionica ratova na Balkanu 90-ih godina prošlog stoljeća kojoj je to pošlo za rukom. Tom je prigodom BBC-jev novinar Chris Morris posjetio Hrvatsku gdje je obišao Knin, Hvar i Split te ukratko pokušao uhvatiti djelić atmosfere koja uoči sudbonosnog 1. srpnja vlada među građanima.

U Kninu mu je branitelj Boris Kranjić povjerio da se on sam osjeća pomalo zaboravljeno iako su određeni pomaci učinjeni. Nezaposleni branitelj nada se kako će se situacija promijeniti ulaskom u EU.

Hvarskog vinara Andru Tomića zabrinjava ulazak stranih i jeftinih vina na domaće tržište. Istodobno je i optimističan zbog otvaranja novog i većeg tržišta tako da su osjećaji podijeljeni. No vjeruje da će Unija vinarima donijeti manje administrativnih problema i boljitak.

Optimističan je i Ranko Milić, konzultant za razvoj urbanih sredina u Splitu. On pak vjeruje da je ulazak u Uniju sudbina svih europskih država te da njena budućnost leži u obnavljanju.

Morris je prilog okončao šetnjom splitskom rivom gdje nije propustio istaknuti ironiju da se Hrvatska Uniji priključuje u trenutku njene velike krize, odnosno u vremenu kada Velika Britanija ozbiljno razmišlja o izlasku iz nje. No, Hrvatska u EU ulazi širom otvorenih očiju, kaže Morris koji je svjestan činjenice da Hrvati znaju kako europska ulica nije popločena zlatom.

>>Najkontroverzniji članak na njemačkoj Wikipediji o - Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije