Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSPJELA KOALICIJA

Bauk o košarici Možemo: Od nepokošene trave ne vidi se drvo

Zagreb: Arsen Bauk o presudi suda u Varazdinu i akciji Uskoka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.06.2023.
u 14:44

SDP-ov Arsen Bauk kaže kako SDP sebi nije mogao dopustiti luksuz da zbog njegovih poteza ne bude formiran savez na ljevici i kako nakon odluke Možemo da na izbore izađu sami, oni više taj teret nemaju

Odbijenicu Možemo da zajedno sa SDP-om izađu na iduće parlamentarne izbore komentirao je za Večernji list dugogodišnji SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk. Kaže kako SDP sebi nije mogao dopustiti luksuz da zbog njegovih poteza ne bude formiran savez na ljevici i kako nakon odluke Možemo da na izbore izađu sami, oni više taj teret nemaju.

- Mi taj teret više nemamo, a od nepokošene trave, što bi rekla stara narodna poslovica, nekad se ne vidi drvo - u svom je stilu komentirao Bauk te dodao kako je u javnosti stvoren dojam da je SDP neke poteze, a posebno u Zagrebu, povlačio upravo zbog pridobivanja partnera na nacionalnoj razini te kako se sada Sdp može okrenuti sebi i ne misliti više na druge partnere.

Podsjetimo, iako je Vijeće stranke Možemo! na sjednici u ponedjeljak navečer donijelo je odluku o predizbornoj koaliciji sa SDP-om za predstojeće parlamentarne izbore, Sandra Benčić na je konferenciji za medije rekla da je pala odluka da Možemo! ipak izlazi samostalno

>> VIDEO Možemo dao košaricu SDP-u: Na izbore idu samostalno

Smatra da je za stranke bolje da izađu samostalno, ali da sklope koaliciju nakon izbora te da je cilj da maknu HDZ s vlasti. Tomislav Tomašević kaže kako je na vijeću bilo 56 od 58 članova te da je velika većina htjela na izbore samostalno. "Komunicirana je odluka vodstvu SDP-u prije nego što smo je obznanili vama. I dalje ćemo nastaviti suradnju", rekao je.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

IL
ilustrator
21:10 28.06.2023.

ne sjećam se kad je sdp samostalno izašao na izbore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije