Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTUPNIK DOMOVINSKOG POKRETA

Bartulica: 'Škoro treba odgovoriti kako bi stranka preuzela odgovornost, a ne može napraviti blagajničke poslove'

Domovinski pokret i Most o referendumu Dosta je stožerokracije
Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2022.
u 12:30

Otkako je Ivan Penava preuzeo stranku, mislim da će on na odgovorniji način voditi financije i drugo, rekao je saborski zastupnik DP-a Stjepo Bartulica

Državni Ured za reviziju objavio je krajem prošle godine poslovanja hrvatskih političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2020. godinu, te su među ostalim utvrdili niz nepravilnosti u Domovinskom pokretu dok je na čelu bio Miroslav Škoro. 

- Bilo je očito propusta, mi smo pokušavali na što transparentniji način pokazati ono stanje kakvo je zatečeno. Podsjetio bih da bivše vodstvo odgovara za ovo stanje, a mi ćemo sve učiniti da ispravimo ono što nedostaje. Ne bih ulazio više u te detalje. Otkako je Ivan Penava preuzeo stranku, mislim da će on na odgovorniji način voditi financije i drugo, rekao je saborski zastupnik DP-a Stjepo Bartulica u HRT-ovoj emisiji Studio 4

Bartulica je kazao kako bi Miroslav Škoro trebao odgovoriti na pitanje kako bi stranka mogla preuzeti odgovornost za vođenje primjerice grada Zagreba ili države, a dok istovremeno ne mogu napraviti jednostavne blagajničke poslove kako treba. 

Komentirao je i slučaj vukovarskog vijećnika Hrvatskih suverenista Nemanju Savanovića koji je zbog tučnjave završio u pritvoru, pa se nije pojavio na glasovanju u Gradskom vijeću. 

- Kolega Ivan Penava je o tome govorio, iskreno ne znam detalje što se dogodilo s tim gospodinom. Nastala je jedna neugodna situacija na toj sjednici, Penava više zna o tome. Ako je zaista ulazio u fizički obračun i ako se radilo o nasilnom ponašanju, svakako to osuđujem, mislim da mi zastupamo jednu umjerenu konzervativnu politiku te prema tome ovakvi ekscesi nemaju mjesta u Domovinskom pokretu, napominje saborski zastupnik. 

VIDEO: AFP: Hrvatska će do kraja stoljeća imati 2,5 milijuna stanovnika


 

Komentara 11

RI
rimac444
15:44 03.01.2022.

Bratulica je ko tetka skakutao oko skore a sada se ugurava benavi. Nema taj srama.

Avatar comparator
comparator
18:18 03.01.2022.

Hdz se kao stranka više ne prepoznaje jer više nije pokret ili zajednica što je bio za vrijeme Tuđmana. To je trebao postati Domovinski pokret i na tu foru su nasjeli glasači umjerene desnice. Zato je oko sedamdeset posto glasačkog tijela nezastupljeno u Saboru i dugo če još ostati ako se ne pojavi netko iskren tko će se držati onih vrijednosti koje nikada nisu ostvarene jer je i sam Tuđman polako popuštao pritiscima da od njih odustane . DP je trebao biti takav ali su ga slomili već na prvim koracima.

Avatar Svračak
Svračak
19:15 03.01.2022.

Da nije bilo Škore većina ovih Sabor je mogla kao i ja gledati samo na televiziji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije