Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

Barišić: Rendgen vidi sve

Fimi media
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/17
15.11.2017.
u 17:15

Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je te godine Thompson dobio 500.000 eura iz crnih fondova HDZ-a

Marko Perković Thompson HDZ nije bio angažiran u kampanji 2007. niti je bilo priče da bi bio ili ne bi bio angažiran. Slovio je kao krajnje desni pjevač koji nije pripadao političkom korpusu HDZ-a - kazala je Bianca Matković, bivša predstojnica ureda i bliska suradnica premijera Ive Sanadera, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sud u nastavku ponovljenog suđenja Ivi Sanaderu i ostalim optuženima za aferu Fimi media.

Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je te godine Thompson dobio 500.000 eura iz crnih fondova HDZ-a, kako ne bi pjevao za HDZ, ali ni za jednu drugu stanku tijekom izborne kampanje. Svjedokinja je ustvrdila da nitko pa ni Mladen Barišić kod Sanadera u Banske dvore nije mogao dolaziti bez najave i pregleda na ulazu.

I sama je, kazala je kao državna tajnica morala dati osobnu iskaznicu i proći kroz rendgen. Istinitosti njezinog iskaza prigovorio je Barišić, kazavši da B. Matković nije nazočila sastanku na kojem se dogovaralo kako će se HDZ “dogovoriti s Perkovićem”.

- Nije bila u mom uredu u carini kada je on isplaćen, ali decidirano je rekla da nije isplaćen - kazao je Barišić koji još od istrage tvrdi da je Thompson dobio 500.000 eura za nepjevanje. Što se tiče ulaska u Vladu i Barišić je potvrdio da ni on kao pomoćnik ministra u prvom mandatu nije mogao bez pregleda kod Sanadera.

- To je promijenjeno nakon sastanka na kojemu je Sanader upravo Bianci Matković kazao da kao predstojnica ureda osiguranju treba prenijeti naredbu da me k premijeru pušta bez pregleda. Rendgen vidi sve - kazao je Barišić.

Stjepan Fiolić, bivši saborski zastupnik, vlasnik mesne industrije i Sanaderov suoptuženik u aferi Planinska ponovio je da je uoči uhićenja Sanader na njegovu imanju pohranio torbu s dizajnerskim odijelima, ali i pet vrijednih slika Vlahe Bukovca. Sanaderova obrana prigovorila je tom iskazu, kazavši da Fiolić tereti Sanadera kako bi sebi osigurao bolju procesnu poziciju.

Bianca Matković
Foto: Marko Lukunić i Davor Javorović/PIXSELL

 

Komentara 5

MX
Mister X
18:56 15.11.2017.

Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je te godine Thompson dobio 500.000 eura iz crnih fondova HDZ-a A Tomson je kad bi bili pošteni zaslužio najmanje 1 milion eura koja je potpora bio u domovinskom ratu !!!!

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
17:25 15.11.2017.

Rentgen vidi sve a domoljubno hendikepirani balkanac ne vidi niš.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
20:07 15.11.2017.

Taj "uskok" da pod hitno promijeni svoje ime jer nisu dostojni nositi ga. Uskoci su bili posteni i domoljubni ljudi za razliku od ovih yugo-spletkarosa koji su nastavili procesuirati i osudjivati Hrvate na bazi rekla-kazala kao i njihovi idoli komunistii neistomisljenike u desetljecima svoje strahovlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije