Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEK OD UTORKA

Banke upozorile korisnike: Na Veliki petak jedna važna usluga neće biti dostupna

Od 16. siječnja opet plaćanje naknade na bankomatima drugih banaka
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
25.03.2024.
u 23:19

Upozorenje se neće odnositi na plaćanja unutar iste banke, kao ni na podizanje gotovine koja će i dalje biti moguća

Nadolazeći Veliki petak bit će neradni dan za sustav provođenja međubankovnih platnih transakcija u eurima, obavijest je koje su neke banke poslale svojim korisnicima. To znači da ovog petka, 29. ožujka, neće biti moguća plaćanja drugim bankama. 

– Međubankovni nacionalni nalozi u eurima i prekogranični nalozi u eurima zadani 29. ožujka će biti zaprimljeni na izvršenje s valutom sljedećeg radnog dana, a to je utorak, 2. travnja. Hitne naloge u eurima treba provesti najkasnije u četvrtak do 16 sati – objavila je upozorenje Zagrebačka banka, a prenosi Danica.hr.

Međutim, to se neće odnositi na plaćanja unutar iste banke, kao ni na podizanje gotovine koja će i dalje biti moguća. Uz to, neće biti ni problema kada je u pitanju plaćanje karticom na Veliki petak. 

– Dakle, građani će na Veliki petak moći bez problema podizati gotovinu na bankomatima i plaćati platnim karticama – objasnili su iz Hrvatske narodne banke. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zgrada vrijedna milijune eura propada već godinama

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar pendreck
pendreck
08:32 26.03.2024.

...u siromasima zaostalim zemljama poput Njemačke veliki petak je neradni dan....

AK
Aka
04:49 26.03.2024.

A zašto? Zašto?Nije Nova godina, što ima veze katolički blagdan sa zaustavljanjem transakcija novca u banci? Zašto se ne smije plaćati, zašto koriste stalno isprike da zadrže naš novac ili naplate provizije? Zašto im se to dopušta? To je naša imovina koju oni zadržavaju kako hoće i naplaćuju si naknade kako hoće.Tko im to sve dozvoljava? Niko ne pita građane simju li to raditi sa njihovim novcima,Nitko!

TO
Toronto20
07:24 26.03.2024.

Najbolje da umjesto premijera imamo crkvu i nadbiskupa,ocito nismo sekularna drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije