Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVARA

Banka upozorila svoje klijente: 'Ako vidite ovakav mail, izbrišite ga'

Računalo prevara kviz
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
15.12.2020.
u 15:44

Addiko banka kontinuirano radi na jačanju svijesti o sigurnosti svojih klijenata, podataka i imovine, te Vas molimo da svojim razumijevanjem i suradnjom pomognete u zaštiti Vaše i naše sigurnosti, navode iz banke

Addiko banka poslala je mail u kojem je obavijestila svoje klijente o stizanju sumnjivih e-mailova te ih upozorila da ih nipošto ne otvaraju jer je riječ o prijevari. Ističu kako je riječ o zlonamjernoj kampanji, te da kontinuirano rade na jačanju svijesti o sigurnosti svojih klijenata. 

Obavijest prenosimo u cijelosti. 

"Poštovani,

za nas su vrijeme i sigurnost naših klijenata najvažniji. U tijeku je zlonamjerna kampanja putem lažnih poruka e-pošte (phishing mail). Ukoliko zaprimite niže opisanu poruku ne otvarajte privitak već izbrišite cijelu poruku:

'Naslov: Potvrđivanje naloga za plaćanje

Dragi Gospodine / Gospođo

Drago nam je što vas možemo obavijestiti da je vaš klijent povjerio Addiko banci upravljanje plaćanjem računa detaljno u priloženom dokumentu.

Lijepi pozdrav,
Fakturiranje i plaćanje'

Addiko banka kontinuirano radi na jačanju svijesti o sigurnosti svojih klijenata, podataka i imovine, te Vas molimo da svojim razumijevanjem i suradnjom pomognete u zaštiti Vaše i naše sigurnosti", navode iz banke. 

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
10:32 16.12.2020.

ne nasjedajte na mailove, banke ne vole konkurenciju

Avatar zoster1
zoster1
17:41 15.12.2020.

Sudeći po tome koliko su Hrvati bedast i lakom narod, čini mi se da će taj mail sjesti na "plodno tlo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije