Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u švicarskoj

Azilant četiri sata držao taoce: Policija upala u vlak i ubila napadača

Foto: Hannes P Albert/DPA
1/2
09.02.2024.
u 09:13

"Svi taoci su oslobođeni neozlijeđeni. Napadač je fatalno ranjen u intervenciji", priopćila je policija

Švicarska policija priopćila je da je 32-godišnji iranski azilant naoružan sjekirom i nožem gotovo četiri sata držao 15 ljudi kao taoce u vlaku između Baulmesa i Yverdon-les-Bainsa sve dok policija nije upala u vlak u četvrtak navečer i ubila napadača. "Svi taoci su oslobođeni neozlijeđeni. Napadač je fatalno ranjen u intervenciji", priopćila je policija u kantonu Vaud.

Policija nije izašla s nikakvim detaljima vezanim uz moguće motive počinitelja. Situacije s taocima su u Švicarskoj vrlo rijetke, a kada do njih dođe većinom su povezane s bankama i tvrtkama. U siječnju 2022. zaposlenici tvrtke za proizvodnju satova su zatočeni i uzeti kao taoce te su bili prisiljeni otvoriti sef s dragocjenim metalima.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Lavich
Lavich
11:06 09.02.2024.

čestitke švicarskoj policiji, i pod hitno dati veće ovlasti i našoj policiji pri rješavanju potjera za naoružanim i opasnim bjeguncima !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije