Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Autobuse čekaju na kiši i snijegu

12.01.2009.
u 16:08

Građani prigradskog naselja Kolonije žale se što Grad, unatoč obećanjima, u Vinogradskoj ulici još nije sagradio ugibališta i stajališta s nadstrešnicama, pa autobuse gradskog prijevoza po kiši i snijegu čekaju na otvorenom.

Zaustavljaju na cesti
– Problem je nastao znatno prije 2007., kada je gradska uprava Terzić-busu dodijelila koncesiju za gradski javni prijevoz. Vinogradska, glavna ulica u našem naselju, postala je jako prometna i autobusi se da bi pokupili putnike moraju zaustaviti na otvorenoj cesti. Zbog toga često nastaju zastoji i iza autobusa se stvaraju automobilske kolone. Naravno da za to koncesionar nije krivac jer nema ugibališta, a autobusi moraju negdje stati da bi se povezli putnici. Građanima Kolonije gradski je prijevoz prijeko potreban i zato nam je posebno stalo da ugibališta budu sagrađena i da autobuse više ne čekamo pod otvorenim nebom. Stajališta s nadstrešnicama sagrađena su u drugim prigradskim naseljima i tražimo da tako bude i kod nas – kaže Željko Boček.

No, nedostatak ugibališta nije jedini problem. Mjesta na kojima građani čekaju autobuse, naime, uopće nisu obilježena pločama niti su na njima istaknuti vozni redovi.

– Vinogradska je duga oko 1000 metara i autobuse čekamo po navici na dva mjesta, gdje su autobusi nekada zastajali, a tako je ostalo do danas. Tražimo od Grada da stajališta uredi i obilježi, s time da ih bude više, kako bi građanima gradski prijevoz bio dostupniji, pogotovo onima koji se autobusom ne voze često – ističe Ivan Katušić. Njegov susjed Slavko Mišić dodaje da od Grada ne traže previše i da ne žele biti građani drugoga reda.

Više sluha u ovoj godini
Jure Terzić, vlasnik i direktor koncesionara Terzić-busa, kaže da će ugibališta, kada se sagrade, pridonijeti većoj sigurnosti putnika.

– Nekoliko sam puta od Grada tražio da riješi taj problem i uvijek su to u gradskoj upravi obećali učiniti, pa se nadam da će za to u ovoj godini imati više sluha – ističe Terzić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije