Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP JURNJAVI Prijatelji ozlijeđene djevojčice zaustavili promet

Auto udario curicu, djeca blokirala cestu

15.05.2009.
u 18:50

Pošto je ujutro automobil velikom brzinom udario djevojčicu slomivši joj nogu, Hlišićevu ulicu u Slavonskom Brodu prepriječili su prosvjednici postavivši barikade na cesti i zahtijevajući da se na križanje njihove i obližnje Mostarske ulice postave semafori. Ne bi to bilo posebno čudno da prosvjednici koji su napravili barikade nisu isključivo djeca kojima je između 6 i 17 godina! Iako joj je slomljena noga djevojčica se dobro oporavlja.

Ozlijeđena prijateljica
– Oprostite gospodine, ali ne možete proći, okrenite automobil i vratite se. Našu prijateljicu udario je automobil i po nju je došla hitna pomoć. Ne možete proći dok nam ne postave semafore, do tada se s ceste ne mičemo – kazala je dvanaestogodišnja Ivona, jedno od dvadesetak djece, stanovnika okolnih ulica koji opasno raskrižje prolaze svakoga dana. Premda je prigradsko naselje Livada jedan od mirnijih dijelova Slavonskog Broda, Hlišićevom ulicom koja povezuje sjevernu veznu cestu i središte grada svakodnevno prolazi nekoliko stotina automobila.

Prometnica je relativno uska i krivudava pa su automobili koji nerijetko velikom brzinom prolaze njome opasnost za pješake i djecu na cesti. O tome svjedoči i podatak kako su u posljednjih mjesec dana na spornu križanju bile čak četiri prometne nezgode.

– Djeca su fantastična, nitko ih nije nagovarao, sami su samo pola sata nakon jutrošnje nezgode donijeli kartonske i plastične kutije, postavili barikade i napisali transparente. Nije to dječji hir, doista nam je potrebno neko kvalitetno i djelotvorno rješenje, jer ovako više ne možemo. Automobili velikom brzinom tutnje pokraj naših kuća, pokraj djece koja hodaju ulicom i samo je pitanje vremena kada će se ponovno dogoditi neka nesreća.

Treba postaviti semafore, uspornike, promijeniti prometnu signalizaciju, bilo što, samo da promet napokon bude normalan, da ne strahujemo svaki put kad nam djeca iziđu na ulicu – kaže Dušica Lucić, stanarka Hlišićeve čije je dijete također gradilo barikadu.

Obećanje policije
Policija je vrlo brzo pristigla na blokiranu cestu, a u razgovorima s djecom i njihovim roditeljima postignut je dogovor o deblokadi uz obećanje da će prometna policija predložiti gradu tehnička rješenja kako bi se usporio promet na očito preopterećenoj cesti.


Jače ophodnje do konačna rješenja

S malim je prosvjednicima koje su podupirali njihovi roditelji i stanari okolnih ulica razgovarao Antun Valić, načelnik postaje prometne policije u Slavonskom Brodu.
– Saslušali smo primjedbe i predložit ćemo gradu tehnička rješenja vezana za regulaciju prometa u ovom dijelu. Učinit ćemo sve što možemo da se izbjegnu nove prometne nesreće, a dok se ne postavi neko tehničko rješenje, pojačat ćemo ophodnje u Mostarskoj i Hlišićevoj ulici – kazao je Valić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije