Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKE PODRŠKE

Austrijski predsjednik, kancelar i bečki gradonačelnik izrazili solidarnost sa Zagrepčanima

Sebastian Kurz
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL
1/3
VL
Autor
Snježana Herak
22.03.2020.
u 21:58

„Izražavam moje suosjećanje svima pogođenima, u ovoj teškoj situaciji. Važno je da sada, u smislu europskog zajedništva, pomognemo našim susjedima. Stojimo uz vas!", stoji u poruci predsjednika Republike Austrije Van der Bellena.

Brojni austrijski političari, među njima i austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen i savezni kancelar Sebastian Kurz, kao i bečki gradonačelnik Michael Ludwig izrazili su preko Twittera solidarnost sa Zagrepčanima koje je jutros pogodio snažan i razoran potres, ponudivši im pomoć i potporu.

„Izražavam moje suosjećanje svima pogođenima, u ovoj teškoj situaciji. Važno je da sada, u smislu europskog zajedništva, pomognemo našim susjedima. Stojimo uz vas!", stoji u poruci predsjednika Republike Austrije Van der Bellena.

U poruci ispisanoj na engleskom jeziku, osim posljednje rečenice „Stojimo uz vas!, ispisane na hrvatskom, kancelar Kurz pod naslovom „Razoran potres koji je pogodio Hrvatsku" piše:

„Naše misli su s našim prijateljima u Hrvatskoj. Ozlijeđenima želimo brzi oporavak. Stojimo uz vas!"

Bečki gradonačelnik Ludwig navodi kako će u povodu „teškog potresa ponuditi gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću pomoć i potporu Grada Beča".

"Naše gradove povezuje dugogodišnje dobro partnerstvo. Naše suosjećanje izražavamo svim građanima koji su, u ovo i ovako teško vrijeme, pogođeni posljedicama potresa".

Iz svega navedenog, što na kraju reći nego velika hvala našim austrijskim prijateljima, iz čijih se poruka očitava solidarnost, međusobna briga i podrška za sve građane Zagreba i okolice, jutros pogođene razornim potresom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije