Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bol i patnju

Austrijanka se spotaknula i pala u trgovini, tražila 15.200 eura odštete, sudac joj je genijalno odgovorio

A shopper browses for clothing at a Walmart store in Flagstaff
Foto: LISA BAERTLEIN/REUTERS
1/3
08.11.2022.
u 18:52

No na njenu žalost, niti jedan sud, a tužba je došla sve do onog Vrhovnog, nije se složio s njenom procjenom da razlika u razini prodajnog prostora nije bila vidljiva

U austrijskoj pokrajini Salzburg žena je tužila trgovinu odjećom za iznos od oko 15.200 eura za bol i patnju. Tvrdila je da je trgovina odgovorna za ozlijede koje je zadobila kada se, hodajući unatrag, spotaknula o stubu i pala.

"Bila je toliko opčinjena komadom odjeće u trgovini da mu se divila i krenula unatrag. Spotaknula se o stubu i pala. Od modne je kuće tražila točno 15.170,80 eura odštete" prenosi Fenix magazin.

Žena je optužila trgovinu za kršenje obveza sigurnosti prometa jer nije označila i osigurala razliku u visini. Tužitelj je objasnio kako je opasno područje trebalo biti istaknuto "signalnim bojama". Dodaju i kako je pod trebao imati protukliznu podlogu, a stubište rukohvat. "Osim toga, odjeća je izložena preblizu stubištu" rekla je žena.

No na njenu žalost, niti jedan sud, a tužba je došla sve do onog Vrhovnog, nije se složio s njenom procjenom da razlika u razini prodajnog prostora nije bila vidljiva. Osim toga, naglasili su kako dodatno isticanje u njenom slučaju ne bi bilo od pomoći, jer je u trenutku pada hodala unatrag.

"Od vlasnika trgovine ne može se zahtijevati da otkloni sve izvore opasnosti, već se od kupaca očekuje da u hodu gledaju pred sebe" obrazložio je Vrhovni sud, odbacivši ovu hrabru žalbu.

VIDEO: Netko je izgubio kauč na cesti Gračac-Obrovac!

Ključne riječi

Komentara 9

TE
Templo
19:47 08.11.2022.

U USA bi joj sud dodijelio 1.000.000 $, srecom pa smo u Europi.

DE
Delmat
21:53 08.11.2022.

Ona je pogana neće da pošteno da zaradi nego daj mukte

TI
Tinček
12:35 09.11.2022.

Bezobrazna. Kad bi bila u pravu nitko ne bi gledao kuda hoda, samo bi tužbe pisali. Uzbrdica je bila neravna, poklopac šahta je klizav, lišće je prekrilo drekec..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije