Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POSAO AUSTRALCIMA'

Australija postrožuje radne vize: 'Australski radnici moraju imati prednost'

Malcolm Turnbull
Foto: Reuters/PIXSELL
18.04.2017.
u 09:33

Nećemo više dopuštati da 457 vize budu putovnice za poslove koji bi mogli i trebali raditi Australci, rekao je premijer Turnbull

Australija će ukinuti privremene vize popularne kod stranaca i zamijeniti ih vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom i radne vještine, rekao je danas premijer Malcolm Turnbull.

Turnbull je odbio sugestije da je promjene vizne politike donijeta kao odgovor na zahtjeve desničarskih stranaka, poput Jedne nacije, za jačom nacionalističkom politikom.

Međutim u objavi na Facebooku Turnbull je napisao: "Naše će reforme imati jednostavni fokus: posao Australcima i australske vrijednosti".

Turnbull je rekao da će promjena viza privući kvalificiranije radnike te veće zapošljavanje Australaca za razliku od jeftine radne snage koja je u tu zemlju došla u okviru starih 'viza 457'.

"Imigracijska smo zemlja, međutim činjenice ostaju - australski radnici moraju imati prednost pri zapošljavanju u zemlji", rekao je. "Nećemo više dopuštati da 457 vize budu putovnice za poslove koji bi mogli i trebali raditi Australci", dodao je.  

Ta je viza uvedena  je kako bi se ispunila nestašica kvalificirane radne snage i dopustilo posjednicima vize da dovedu članove obitelji u Australiju. Međutim zaglibila je u kontroverzi zbog optužbi da neki poslodavci uvoze radnu snagu zbog jeftinoće a ne da ispune nestašicu kvalificirane radne snage. Turnbull je na konferenciji u Canberri rekao: "Privodimo kraju kategoriju vize 457. Izgubila je kredibilitet".

Vizu 457 sada koristi oko 95.000 stranih radnika.

>> Ovo su najbolje putovnice na svijetu: Švedska prva, slovenska 35. kao i američka, a hrvatska?

>> Brunej ukinuo vize za hrvatske državljane

Komentara 4

GO
gooniegoogoo
18:48 18.04.2017.

australski počitičar u australskoj državi brine za prava australskih radnika. nevjerojatno nelogičan i rasističko ksenfoban koncept

Avatar nekakav
nekakav
11:10 18.04.2017.

vidiš ti to, u australiji budu diskriminirali.. a u europi se to ne smije ni spomenuti kao mogućnost da se zaustavi priljev ove neradničke imigrantske gerile, koja planira sisati 400-500 eura mjesečno keša, imati besplatan stan, hranu i sve ostaloo što je potrebno, a sve na teret države.... europa ne tone, on je potonula, održava se još samo privid neke sile, snage, koje odavno nema. bez europskih sultana sa velikim ovlastima i strožim uvjetima uopće i boravka u eu, europa je osuđena na ubrzano umiranje. ako policajac u njemačkoj, švedskoj, ne smije zločinca nazvati zločincem, ako se policajac mora opravdavati radi upotrebe sile za sprovođenja reda, e onda smo došli u stanje kad je država umrla. kad te usred muenchena napadnu obojeni, a policija nema hrabrosti ništa napraviti, vrijeme je za strateško povlačenje, ne taktičko, jer taktički znači privremeno rješenje. sjeverni dio essena je izgubljeno područje, u koje ne ulazi više nitko od policije, domicilnog stanovništva više ni nema. i još je dobro tamo, a drugdje, koma. zato, idite vi samo u njemačku, kad se doma vratite znat ćete jezik! :)

AA
aabbcc
10:32 18.04.2017.

U privatnom sektoru prednost ima onaj ko radi za pola place.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije