Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arsen Bauk:

'Prijedog Mosta prihvatilo je Predsjedništvo HDZ-a. Moglo bi se reći da je ono neovlašteno tijelo za to'

15.07.2015., Zagreb - Arsen Bauk politicar, saborski zastupnik, ministar uprave u Vladi RH. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
17.12.2015.
u 08:59

Aleksandra Kolarić jučer je na Twitteru objavila da Zoran Milanović nije mogao nuditi premijersku poziciju Boži Petrovu bez odobrenja Glavnog odbora SDP-a, najviše stranačko tijelo koje čine 103 člana i koje se nije sastalo

Politička zavrzlama oko nastavka pregovora između triju najjačih opcija izabranih na izborima, Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste i Mosta nastavlja se i danas. Noćas iza ponoći na Facebooku se oglasio i tehnički ministar uprave Arsen Bauk – na temu koje je tijelo stranke ovlašteno odlučivati o nastavku pregovora s Mostom.

Aleksandra Kolarić jučer je na Twitteru objavila da Zoran Milanović nije mogao nuditi premijersku poziciju Boži Petrovu bez odobrenja Glavnog odbora SDP-a, najviše stranačko tijelo koje čine 103 člana i koje se nije sastalo. Iz SDP-a je odgovoreno da je odluku o nastavku pregovora s Mostom donijelo Predsjedništvo stranke.

Bauk odgovara da je i Predsjedništvo HDZ-a u ponedjeljak donijelo Zaključak o prihvaćanju prijedloga Mosta, iako to tijelo prema Statutu HDZ-a nije ovlašteno za donošenje takvih odluka te da ne vidi potrebu o daljnjoj raspravi na tu temu.

– Ovlast predsjedništva je pak da raspravlja i odlučuje o tekućim dnevnopolitičkim pitanjima. Ako je to to, onda je slična ovlast definirana i člankom 49. točkom 3. Statuta Socijaldemokratske partije Hrvatske kao ovlast Predsjedništva SDP. Dakle ne vidim daljnju potrebu o raspravi o mehanizmima odlučivanja u političkim strankama. 

>> HDZ: Puč u SDP-u? SDP: Čemu nervoza?

>> SDP: Pismo Mostu usuglašeno je i s Predsjedništvom SDP-a i sa svim partnerima koalicije

 

Člankom 37a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka d, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice...

Posted by Arsen Bauk on Wednesday, December 16, 2015

Komentara 66

DO
DonQuijote
09:14 17.12.2015.

Upravo je dirljivo kako se srbi brinu za legitimnost odluka u HDZ-u. Još dirljivije i smiješnije je slušati kako se bijesni psi koji su se do jučer po uputama bivšeg premijera, nadmetali u tome tko će više pljuvati i vrijeđati Most, danas stišali i pokrili ušima. Neprocjenjivo :)

TO
tolitol
09:23 17.12.2015.

Čitam ovaj komentar Bauka i ne mogu se, iz nekog razloga, još uvijek načuditi da ovakvi ljudi mogu kod nas obavljati najviše političke dužnosti. Više dostojanstva ima pri natezanjima na arapskim buvljacima nego pri sastavljanju parlamentarne većine. Zar doista toliko očito mora biti da je tom čovjeku očito jedina životna preokupacija da spriječi da netko sjedne u njegovu dužnosničku foteljicu?

DU
Deleted user
09:14 17.12.2015.

Ajde pijetliću crveni, ne sramoti se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije