Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obratili se ministru

Apel Berošu: Ovisna sam o pomogalima, molim vas da dostava ostane trajna

Ministar Vili Beroš stigao u posjet Općoj i veteranskoj bolnici 'Hrvatski ponos'
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/3
13.05.2020.
u 06:48

Udruge upozoravaju kako pojedine interesne skupine lobiraju da se dostava ukine te apeliraju da se posluša pacijente kojima je svakodnevnica ovom mjerom uvelike olakšana.

Epidemija novog koronavirusa, uz sve probleme, pokrenula je i neke dobre prakse u hrvatskom zdravstvu poput dostave pomagala na kućnu adresu pacijentima. Iz HZZO-a ranije su, podsjetimo, najavili kako će neke inovacije poput e-doznaka nastojati trajno ostaviti i tako rasteretiti liječnike i pacijente, a stiže im apel čak deset različitih udruga pacijenata da trajnim ostave i spomenutu dostavu pomagala. U to ime pismo pacijentice Tare Gamuline oboljele od dijabetesa tip 1 iz Jelse na Hvaru stiglo je i ministru zdravstva Viliju Berošu.

- Uvjerena sam u to da Vi kao čovjek sa otoka vrlo dobro razumijete kako težak i nezahvalan život na otocima zna biti, stoga vas molim da date podršku HZZO-u da ovu dobru privremenu mogućnost učini trajnom. Osoba sam sa dijabetesom tip 1 - ovisna sam o pomagalima za dijabetes i ovakva mogućnost bi meni i brojnim drugim otočanima koji boluju od različitih bolesti značajno povećala kvalitetu života i dostupnost pomagala na koja ostvarujemo pravo preko HZZO-a - dio je iz pisma Gamulin.

Kako stoji u ovom pismu tako upozoravaju i iz pojedinih udruga iz ove inicijative kako pojedine interesne skupine lobiraju da se dostava ukine te apeliraju da se posluša pacijente kojima je svakodnevnica ovom mjerom uvelike olakšana.

Video - Operite ruke! Pogledajte kako se brzo koronavirus širi u restoranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije