Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
813 MILIJUNA KUNA

Gdje će završiti rekodno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija

Zagreb: Izjava odvjetnika Ante Nobila nakon izlaska Borisa Miloševića iz  USKOK-a
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
30.08.2022.
u 08:14

Ako je plin prodavan drugima pod ugovornom obaveznom, kaže da će se situacija zakomplicirati.

Blokada 813 milijuna kuna na računima u osam banaka u aferi preprodaje Ininog plina najveća je u povijesti Ureda za sprječavanje pranja novca. O tome što će se s tim novcem dogoditi, kome će pripasti i koje su opcije, govorio je odvjetnik Ante Nobilo.

On smatra kako postoje dva scenarija, a koji će se ostvariti ovisi o tome što će se dogoditi na sudu. "Ina može istaknuti svoj odštetni zahtjev, i ako uspije dokazati da je za oštećena za 813 milijuna kuna, taj se novac vraća oštećenoj tvrtki. Ukoliko se uspije dokazati da je Ina oštećena samo za dio novca, a preostali dio predstavlja protupravno stečenu imovinsku dobit, taj dio ide u državni proračun", pojasnio je.

Nobilo tvrdi da će Ina sigurno ostvariti barem djelomični povrat, kaže da će to u najmanju ruku biti 200 milijuna kuna, no ne zna što će se dogoditi s ostatkom novca. Ako je plin prodavan drugima pod ugovornom obaveznom, kaže da će se situacija zakomplicirati. "U tom slučaju, Ina nije oštećena jer je sklopljena ugovorna obaveza" rekao je Nobilo za Dnevnik.hr, dodajući kako se i takva situacija može razriješiti.

Pozitivnim smatra što novac nije "odlepršao", već je na vrijeme identificiran te su računi blokirani prije nego su osumnjičenici uspjeli učiniti da nestane u "moru stranih tvrtki, banaka i računa" zaključio je Nobilo.

VIDEO: Petrinjcima prekipjelo: Traže porezna rasterećenja i jasne rokova, a najavljuju prosvjede i građanski neposluh

 

 

Komentara 31

Avatar mustafa2
mustafa2
11:22 30.08.2022.

ovo je stvarno muppet show, pitaju u-dbas-kog "advokata" sto on misli o ovoj kradji a dodticni je bio odvjetnik u-dbas-kim ub-ojica-ma koji su usprkos odvjetnickim uslugama ovog kvazi odvjetnika osudjeni na dozivotni zatvor. perkovic i mustac su osudjeni na dozivotnii zatvor jer su planirali i u-bili djurekovica koji je otkrio kradju INA- tanker nafte od sinova najpoznatijih ( tito,spiljak,krajacic,mamula,stambolic....) jugoslavenskih komunista. tada je djurekovic u-bij-en a sinovi ovih komunistickih lopova su ostali cisti i nekaznjeni. ako netko zna kako se krade u INA onda je to sigurno ovaj u-db-aski "advokat" nobilo.

Avatar Dars
Dars
11:51 30.08.2022.

Da smo normalna država onda se državni tužitelj iz komunizma tj Nobilo ne bi smio baviti nikakvim javnim poslom. A on je glavnih meštara prošlog sustava u ovom sustavu.

KO
koraknaprijed
08:43 30.08.2022.

Cum vidim ovoga u naslovu,dalje ne čitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije