Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANI MINISTRA

Plenković: Objavljeni dokumenti HBOR-a samo reciklaža priče od prije nekoliko mjeseci

Andrej Plenković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
11.07.2017.
u 11:52

Rekao je kako te teme ponovno vraćaju 'ovi koji su izgubili određene rasprave u Saboru'.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak - komentirajući dokumente Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) koje je objavio tjednik Nacional i temeljem toga traženje Mosta i SDP-a za ostavkama ministara Zdravka Marića i Martine Dalić - kako su ti dokumenti samo reciklaža priče od prije nekoliko mjeseci i da u svemu nema ništa sporno.

- Nisam još pročitao o čemu je tu riječ. Koliko sam vidio po naslovima to je reciklaža priče koju smo imali prije nekoliko mjeseci. Zahtjev je podnesen, stručne službe HBOR-a su pregledale dokumentaciju, Uprava HBOR-a je donijela svoju odluku, a Nadzorni odbor HBOR-a u kojem je ministar treba samo dati suglasnost. Koliko je meni poznato, sve procedure su ispoštovane - istaknuo je predsjednik Vlade Plenković u Dubrovniku

Premijer u Dubrovniku nazoči  svečanom potpisivanju Ugovora za projekt "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika", iz EU fondova za obnovu kulturne baštine u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Na novinarsku konstataciju kako je ministar financija Marić znao za stanje u Agrokoru, te na upit da li mu i dalje vjeruje, predsjednik Vlade Plenković naglasio je kako zahtjevi za ostavkom i te stvari dolaze od onih koji su 'izgubili određene rasprave u Hrvatskom saboru'.

Plenković je novinarima ponovno demantirao i da se zbog koalicije s HNS-om odrekao bivšeg ministra obrazovanja Pave Barišića.

- Ne razumijem vaše pitanje; ministar Barišić da je htio mogao je biti ministar u Vladi - odgovorio je Plenković na ustrajne upite novinara  zašto se i dalje 'grčevito drži' ministra financija.

Tjednik Nacional u novom broju objavio je dokumentaciju HBOR-a, u kojem je ministar Zdravko Marić na čelu Nadzornog odbora, a prema kojoj je Uprava HBOR-a krajem prošle godine bila upoznta s problemima u Agrokoru. Usprkos tome, piše Nacional,  taj koncern je koncem 2016. godine dobio kredit od HBOR-a od 48,3 milijuna eura.

Komentara 89

PR
prajdali100
12:14 11.07.2017.

Ove price su dusevna hrana za Imbex i slicne jade od portala.

PR
prajdali100
12:12 11.07.2017.

Pricajte sto god hocete Maric je izuzetno sposoban ministar i radi dobar posao.Ove jade iz Mosta, Maras i njemu slicni su gomila diletanata koja nije vrijedna pomena.

Avatar whack.tack
whack.tack
12:26 11.07.2017.

ma suludo je da niej znao ili da je znao pa niej rekao. ne zans sto je ludje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije