Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽO PETROV

'Plenković treba dati ostavku na mjesto predsjednika Vlade'

Božo Petrov
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
11.07.2017.
u 10:50

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je premijera Andreja Plenkovića, koji je zdušno branio ministra Marića kada je tražen njegov opoziv, da podnese ostavku.

SDP i Most zatražili su jutros stanke u Saboru kako bi reagirali na tekst iz Nacionala prema kojemu je ministar financija Zdravo Marić sve, citiramo, "znao o drami u Agrokoru još koncem protekle godine, ali je o tom slučaju lagao hrvatskoj javnosti." Taj tjednik navodi kako Marić snosi i dio odgovornosti što je HBOR krajem 2016. tom posrnulom koncernu odobrio kredit od 48,3 milijuna eura. Mostovi zastupnici na svoja su mjesta u sabornici stavili poruke "I Plenković je sve znao".

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je premijera Andreja Plenkovića, koji je zdušno branio ministra Marića kada je tražen njegov opoziv, da podnese ostavku.

– Danas je u medijima izašla dokumentacija iz HBOR-a, po kojoj je vidljivo da je Zdravko Marić znao što se događa u Agrokoru. Prešutio je članovima odbora situaciju, on se izuzeo stvorivši tako situaciju da se kredit od 48,3 milijuna eura odobri iako se nije smio odobriti. Zdravko Marić došao je na ministarsko mjesto pomoći Ivici Todoriću i pomogao mu je. Kroz HBOR, kroz manjak poreznog nadzora, sve se to zna. Sve što smo o njemu trebali reći, rekli smo prije tri mjeseca, o njemu nemamo što pričati. Ako ima mrvu poštenja, sam će danas dati ostavku. Što reći o čovjeku koji je sve znao, o Zdravku Mariću, i apsolutno ništa nije napravio? Što reći o čovjeku koji ne da nije ništa napravio nego je sačuvao stanje paraliziravši cijelu zemlju na dva mjeseca. Govorim o čovjeku koji obnaša prvu, najvišu izvršnu funkciju u državi – predsjednik Vlade. Predsjednik Vlade je zanemario, prečuo, odbio sve informacije zbog kojih Marić ne može biti ministar. Prečuo je da porezni nadzor nije deset godina bio u Agrokoru – komentirao je Petrov. Zbog poteza premijera, nastavlja, dva mjeseca su ministarstva vodili tajnici, kupovani su zastupnici, građani su još jednom prevareni za izbore.

– Zbog ovakvog predsjednika Vlade saborska većina je tolika da je svako glasovanje triler uživo hoćemo li imati kvorum ili nećemo. Ali 572 puta izgovorio je riječ stabilnost. Hoće li predsjednik Vlade danas uzeti 5 minuta pauze, zažmiriti i promisliti o sudbini Marića? Sigurno imaju kao odgovor nešto poput stabilnosti. Nakon ovih dokumenata jasno je da smo bili u pravu, i oko ovoga i oko koalicije HDZ-a i HNS-a. Danas je vrijeme razotkrivanja. Plenković treba dati ostavku na mjesto predsjednika Vlade – poručio je Petrov.

SDP-ov Gordan Maras kaže kako je ovo vrlo ozbiljna tema.

– Ovo nije smiješna tema. Marić je ove dokumente dobio i svi ministri su ove materijale dobili. Ni jedno od trgovačkih društava nema pozitivno mišljenje za davanje kredita. Ni jedno se ne uklapa u programe za koje su dobili kredite. Najveći je paradoks da je glavna primjedba da nisu dostavljena izvješća Hrote. Nemoguće je da Marić nije znao o kreditu HBOR-a. Ako nije glasao, trebao je napraviti sve da ministrima kaže ''nemojte glasati za taj kredit''. To nije dostojno rizika u koji ulazimo. Volio bih da građani shvate da nije istina ono što je govorila ministrica Dalić da su to bile besprijekorne tvrtke, lagali su nam i Marić i Dalić. Očito da ni Plenković nije znao za te informacije koje su mu zatajene. A ako nisu, onda i Plenković treba dati ostavku. Tražimo da danas razriješi i Marića i Dalić – komentira Maras.

Komentara 166

TR
TrvtkoKomadina01
11:23 11.07.2017.

Što ima veze, i da je zano on je bio samo zaposlenik u Agrokoru. Što reći o onima koji sada pljuju po najboljem ministru, koji znaju za strašne zločine titovih partizana i komunista a ne dozvoljavju da istina izađe na vidjelo .

Avatar nekakav
nekakav
11:04 11.07.2017.

ajmo petrove, daj ti ostavku na saborski mandat, radi tebe smo platili 200 mil kuna izgubljenu arbitražu sa mol-om! da imaš mrvu odgovornosti, dao bi je bez pozivanja da drugi nešto naprave. a što je trebalo sa agrokorom, pustiti da propadne bez da ga se pokuša spasiti, kolko tolko? tvojom logikom, petrove moj, mi bi trebali državu rasparcelirati i dati susjedima, jer mi ništa ne znamo niti možemo. metkovci su te pročitali, mutikaša si, bez ikakvih znanja, ti nisi psihijatar, ti si slučaj za psihijatriju. kao doktor dabić. kakve veze imaš to je marić znao ili nije? kredit hbor-a dobivaju mnogi, kriteriji su jasni. ako ćemo gledati da se kredit neće davati poduzećima u problemima, onda ukinimo banku. pa smisao hbor-a i jest pomoć takvima! ali psihijatar petrov misli drugačije. moral je njemu na prvom mjestu. osim kad je on u pitanju. pitanjce za njega, kolko stotina tisuća kuna je grad metković platio otkaze službenicima koje je petrov otjerao pred koju godinu? kolko je svojih ljudi uhljebio po metkoviću? sve se zna, božo, sve. možeš li uzdignuta čela prošetati gusarskom?

KA
kajbum
11:12 11.07.2017.

Nacional izvor istine pa svi znamo da je to cetnicki list. A ovaj bozo ludjak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije