Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pune borbene redove

Američki pukovnik: ISIL na ratište šalje dječake stare 10 godina

Islamska država
DPA/PIXSELL
04.12.2015.
u 22:48

Pukovnik Pat Ryder iz Središnjeg zapovjedništva američke vojske rekao je da broj dječaka vojnika, od kojih su neki stari samo 10 godina, raste sve brže.

Islamska država puni svoje borbene redove djecom vojnicima koji na ratištu zamjenjuju tisuće vojnika koje je u zračnim napadima ubila koalicija predvođena SAD-om, kazao je glasnogovornik američke vojske. 

Pukovnik Pat Ryder iz Središnjeg zapovjedništva američke vojske rekao je da broj dječaka vojnika, od kojih su neki stari samo 10 godina, raste sve brže.

- Već neko vrijeme vidimo da se taj trend ubrzava. Oni kroz prisilno novačenje za borbu regrutiraju djecu staru i 10 godina - kazao je Ryder. 

Smatra da na taj način ISIL pokušava "pokrpati rupe" na ratištu koje su nastale zbog sve jačih zračnih udara koalicije. Jučer je ISIL objavio stravičnu snimku na kojoj djeca vojnici ubijaju sirijskog vojnika kojeg su zarobili džihadisti. 

>>Teško naoružani turski vojnici stigli do iračkog grada Mosula

>>Njemački parlament odobrio vojne operacije protiv ISIL-a, poslat će brod i 1200 vojnika

Komentara 12

Avatar rashomonn
rashomonn
08:09 05.12.2015.

Meni se čini da ova i slične izjave iz US tabora služe samo za popunu novinskih naslova i pokušaja prikazivanja US liderom rešavanja Sirijske krize u trenutku kada Rusija svojim delovanjem povlači i zemlje poput Nemačke,Francuske i Engleske na napade na ciljeve koje US iz sebi znanih razloga nije želela uništiti.

DA
dangebandi
22:59 04.12.2015.

Još koji mjesec rokanja i preostat će im samo tro i dvogodišnjaci da ratuju za njih

MX
Mister X
09:48 05.12.2015.

U teror državi su svi od prvog do zadnje teroristi a ako im ne daju pojedinima da odsele u demikraciju i anti terorističku koaliciju ostaju svi doma isti samo teroristi i staro i mlado i djeca i žene i starcii zna se . Ili su samo muški teroristi sve pobiti i samo ostanu žene i poslje dođe zapad= sloboda do iznemoglosti i skine im burke pa neka uživaju slobodu bez jednog muža muškarca troriste ...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije