Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE AFERE

Američki mediji: Trumpov odvjetnik dobivao novce od tvrtke povezane s Rusima

Michael Cohen
Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.05.2018.
u 10:46

New York Times je kasnije izvijestio da je pregledao i financijske zapise koji dokumentiraju te, ali i druge isplate koje je Cohen dobio od američkih tvrtki

Osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa Michael Cohen primio je stotine tisuća dolara od američke tvrtke povezane s ruskim oligarhom, objavili su kasno u utorak američki mediji. 

Tu je tvrdnju iznio Michael Avenatti, odvjetnik koji zastupa porno zvijezdu Stormy Daniels u procesu protiv Trumpa. Avenatti je na Twitteru objavio dokumente koji iznose detalje o navodnoj isplati. 

Taj odvjetnik tvrdi da je Cohen primio sveukupno oko 500 tisuća dolara od Columbus Nove, tvrtke koju vodi bratić Viktora Vekselberga, ruskog oligarha bliskog Kremlju i čelnika ruske investicijske tvrtke Renova. 

Columbus Nova je u dokumentu podnesenom Komisiji za vrijednosnice i burzu prijavljena kao američka filijala Renove, tvrdi CNN. 

New York Times je kasnije izvijestio da je pregledao i financijske zapise koji dokumentiraju te, ali i druge isplate koje je Cohen dobio od američkih tvrtki. Novac je davan tvrtki Essential Consultants LCC koju je stvorio Trumpov odvjetnik, a preko nje je novac isplaćen i Daniels koja tvrdi da je 2006. imala aferu s američkim čelnikom. 

Avenatti je sugerirao da je novac isplaćen Daniels mogao doći od Vekselberga. Odvjetnik Columbus Nove Richard Owens odbacio je da je ona isplaćivala novac u ime Vekselberga. 

Komentara 6

KA
KaraMarko
13:47 09.05.2018.

Bla bla bla Ko o cemu Ameri o Rusima...kompleks?!

DC
DC
15:53 09.05.2018.

Trump je javlja New York Times 2 puta pio ruski caj u zadnjia 2 tjedna, Istraga je u toku.

Avatar superhik74
superhik74
18:46 09.05.2018.

Oskoro ce nam "deep state" ostkriti da je Trump osobno par puta jeo rusku salatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije