Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI
Povratak na članak

Američki general: Protuofenziva mora završiti za 30 do 45 dana

Ukrajinska vojska postigla je velik napredak i zadržala je znatnu borbenu moć, no bitka nije još gotova, istaknuo je general Milley

Komentari 120

DU
Deleted user
07:12 11.09.2023.

S obzirom na kmeket naših istočnih komšija rusima očito ne ide baš najbolje rekao bih ovako na prvu.

VL
DU
Deleted user
23:40 10.09.2023.

Ukrajincima u prvcu Tokmaka treba još 10-tak km da imaju južni dio Tokmaka i komunikacije u svome dometu artiljerije, a tada bi mogao uskoro slijediti definitivno početak kraja patuljka iz Kremlja i te agresije na Ukrajinu....još ako dođu za Himars rakete dužeg dometa....jao si ga okupatorima iz Rusije....žao mi Ukrajinaca....daju najbolje sinove za slobodu, ona stoka daje najgore za agresiju

VL
Avatar "Ruski mir"
"Ruski mir"
07:19 11.09.2023.

ruski vonic iz smjera Bakhmuta obajvil su video u kojem se žale na naredbe zapovjednika s pozivnim znakom “Rostov”... kukaju da ih tjeraju u smrt i prijete im smrću jer odbijaju slijediti naredbe. Također se žale da je zapovijed da moraju ostavljati mrtve i ranjene na bojnom polju. Nekad slavna ruska vojska...

VL
Avatar Bruno
Bruno
23:43 10.09.2023.

Ukrajina je ukalkulirala jeseske kiše i rasputice, pripremila strahovite dronove velike udaljenosti i nosivosti do jedne tone, nekoliko tisuca komada spremno..

VL
Avatar do pobjede!
do pobjede!
07:32 11.09.2023.

Njemački brigadni general Christian Freuding dao je jasnu poruku prilikom posjeta Ukrajini: "Spremni smo i za dugotrajni rat. Pomoć Ukrajini već je financijski osigurana do 2032.!" uzalud je nada rusofila da će se zapad "umoriti" od pomoći Ukrajini

VL
BA
bavovna
07:39 11.09.2023.

Njemačka je ponudila sjedište za NATO u Baltičkom moru: "Njemačka je spremna preuzeti vodstvo pomorskih snaga Sjevernoatlantskog saveza u Baltičkom moru u okviru regionalnog stožera"- pismo s tim prijedlogom već je predano NATO-u rukovodstvu. Njemačka strana napominje da stožer za te zadaće već postoji i trenutno se koristi za upravljanje pomorskom vježbom NATO-a "Sjeverna obala", koja je započela 9. rujna uz obalu Latvije i Estonije.

VL
DA
dalmatiner
07:43 11.09.2023.

F-16 bi mogao čuvati nebo Ukrajine već u veljači 2024., odnosno ove zime, piše The Wall Street Journal pozivajući se na dužnosnike iz Ukrajine i SAD-a. Prva grupa, s nešto manje od 10 pilota, počet će obuku u Morris National Guard Air Force Base u Tucsonu, Arizona, oni su prvi koji su prešli na F-16. U isto vrijeme, deseci ukrajinskih pilota započet će tečaj engleskog jezika u bazi zračnih snaga Lakeland u San Antoniju.

VL
PA
partijaner
07:53 11.09.2023.

divno kako Ukrajinci rasturaju rašiste!-Mobilni 🇷🇺radar "Predel-E", vrijedan 200 milijuna dolara, uništen je u luci Zhelezny. Ušao je 🇷🇺 vojnu službu 2023. godine i radio je samo dva tjedna prije nego što je uništen. (video na UA kanalima)

VL
PE
perun
07:48 11.09.2023.

UN naziva -mučenje- dijelom ruske državne politike! Posebna izvjestiteljica UN-a za mučenje Alice Jill Edwards: "Mučenje koje koristi ruska vojska protiv ukrajinskih civila i ratnih zarobljenika doseglo je toliku razinu da se može nazvati sustavnom politikom koju je odobrila država. Ovo nije nasumično, anomalno ponašanje. Organizirano je kao dio državne politike zastrašivanja, utjerivanja straha ili kažnjavanja kako bi se dobile informacije i priznanja." rusi postaju gori od nacista

VL
AT
Attaman
08:06 11.09.2023.

Na samitu G20 u Indiji, premijerka Italije Giorgia Meloni rekla je Kinezima da se Italija povlači iz kineske inicijative "Jedan pojas, jedan put." ..kineze stiže kazna za podršku rusiji!

VL
SY
Syndrom
07:57 11.09.2023.

Posebna izvjestiteljica UN-a Alice Gill rekla je da se "Ukrajina prema ruskim ratnim zarobljenicima odnosi s poštovanjem. Smješteni su u objektima kasarnskog tipa, opskrbljeni posteljinom, odjećom, sredstvima za higijenu i hranom." s druge strane, svi ukr.zarobljenici vraćeni su gladni iscrpljeni, a 90% bilo ih je mučeno od strane rusa. odvratno ponašanje rusa

VL
CL
claudius
08:52 11.09.2023.

"Brazilski čelnik Lula povukao je u ponedjeljak svoje osobno uvjeravanje da ruski predsjednik Putin neće biti uhićen ako bude prisustvovao summitu G20 sljedeće godine u Rio de Janeiru, rekavši da će o tome odlučiti pravosuđe. " 🤣

VL
SY
Syndrom
07:58 11.09.2023.

ma tko bi rekao!?? "Mađarska vlada namjerava u budućnosti prebaciti rad nuklearne elektrane Paks s ruskog na francusko nuklearno gorivo kako bi smanjila energetsku ovisnost o Rusiji." To je izjavio mađarski premijer Viktor Orban.

VL
ZA
Zaton
10:16 11.09.2023.

"Najsiromašnija zemlja Europe, Moldavija, sada ima veću prosječnu plaću od Rusije. Prosječna plaća u srpnju iznosila je 681 dolar, dok je ruski prosjek iznosio samo 670 dolara. " 😆 Za rusko gospodarstvo bit će sve gore što rat traje.

VL
DR
drumom
08:09 11.09.2023.

kreće katasrofa -" Ruski ministar poljoprivrede prisiljen je javno moliti da se zaustavi izvoz nafte/plina, upozoravajući da bi proizvodnja hrane u zemlji mogla uskoro propasti ako se nestašica goriva nastavi. Sve se izvozi kako bi se prikupio novac za Putinov ratni stroj."

VL
SL
slavuj
10:44 11.09.2023.

UA mediji pišu: "Zbog katastrofalnih gubitaka okupatora uskoro se očekuje početak masovne prisilne mobilizacije. Pokrivat će i Rusiju i privremeno okupirane teritorije Ukrajine. Prema različitim procjenama, broj ljudi koji će biti mobilizirani mogao bi se kretati od 400 do 700 tisuća. Važno je napomenuti da se također planira unovačiti oko 40 tisuća stanovnika Čečenske Republike, koji će vjerojatno biti korišteni kao "jedinice barijera" iza ruskih trupa. Istovremeno, planirani broj mobiliziranih među stanovništvom Moskve i Sankt Peterburga opet ostaje minimalan. Obični građani – stanovnici ruskih regija – opet će ići na front kao „topovsko meso“ i biti gurnuti u smrt od strane Kadirovljevih krvnika. "

VL
ZA
zavarivač
10:50 11.09.2023.

Dobre vijesti: Njemačka vlada naručila je od RheinmetallAG isporuku još 40 borbenih vozila pješaštva Marder Ukrajini

VL
LU
lubin
11:00 11.09.2023.

Ukrajinski predsjednik Zelenski u intervjuu za The Economist odbacio je bilo kakve kompromise s Putinom i dodao da će se rat nastaviti sve dok je Rusija na suverenom teritoriju Ukrajine. Ovakav stav je logičan jer putin se ne drži nitii potpisa na ugovorima koje je rusija potpisala, a kamoli svoje riječi! bezbroj puta putin je ulovljen u lažima, od toga da priznaje da je Krim ukrajinski ga je ipak napao i okupirao, do toga da lani ruska vojska samo ide na vježbe da bi ubrzo napala Ukrajinu pa do toga da je wagner privatna vojna formacija koja nema veze s rusijom da bi ih par mjeseci kasnije optužio kao nezahvalne nakon Prigožinove pobune jer da su dobili od ruske države gotovo 20 mlrd.USD (preračunato iz rublji)

VL
AI
airborne
08:23 11.09.2023.

Maksym Zhorin, zamjenik zapovjednika 3. jurišne brigade (područje Bakhmuta), objavio je video s porukom "Naš neprijatelj ima prednost u topništvu, ima avijaciju, ima više dronova. Ali ako mi govorimo o bliskoj borbi - u takozvanim gradovima (ili onom što je ostalo od njih), u desantima - Rusi ne vade naše pješaštvo. Gotovo sve bliske borbe s ukrajinskim pješaštvom završavaju na isti način. Ponekad Rusi izdrže , ponekad se odupiru, ali u većini slučajeva ipak su prisiljeni napustiti svoje položaje i povući se uz teške gubitke."

VL
CM
Cazzo Marino
08:14 11.09.2023.

ruski propagandist Mardan na ruskoj TV: "Ako Rusija nečim nije zadovoljna, šalje vojsku i uništava sve, to je jedino pravo rješenje".

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.