Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne vraćamo se u normalu'

Alemka Markotić objasnila kako bi život trebao izgledati nakon popuštanja mjera

Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
23.04.2020.
u 20:29

Ako su otvorene trgovine, idemo tamo da kupimo ono što nam treba, a ne onako kako smo navikli u obiteljsku šetnju i slično. Taj dio će morati pričekati još malo dulje, kaže Markotić

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' kazala je da  popuštanje mjera može značiti ponovni rast broja oboljelih ako se građani ne budu odgovorno ponašali.

– Sve ove mjere koje smo uvodili da bi se zaštitili ne bi mogle biti učinkovite da ih se građani nisu držali. Ja očekujem da će se i dalje na taj način držati i ako budemo pratili epidemiološke smjernice koje budu donesene. Ako ne, ponovit ćemo lekciju – rekla je Markotić za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje što bi se moralo dogoditi da se ponovno uvedu mjere kakve sad znamo, Markotić kaže da će se pratiti u kojim dijelovima zemlje nije problematičan samo broj zaraženih, već i sredina u kojoj se zaraza pojavila.

– Je li to neka gušća ili manja naseljenost, koji su to dijelovi doprinijeli riziku. Možda se ne moraju onda odmah sve mjere vraćati, nego one za koje se procijeni da su doprinijele određenom riziku, području i ako se određeni dio stanovništva nije pridržavao mjera. Tu će, dakle, biti praćenja na više razina – pojasnila je ona.

VIDEO Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja, ni sastanaka.."

Ističe kako usluge javnog prijevoza i otvaranje trgovina ne znači odmah da se to mora koristiti ako nije nužno.

– Ako je otvoren javni prijevoz, ne moram se sad vozati tim prijevozom da bi išla nekamo kamo ne moram ići. Koristimo ga da idemo na posao, da ima manje gužve. Ako su otvorene trgovine, idemo tamo da kupimo ono što nam treba, a ne onako kako smo navikli u obiteljsku šetnju i slično. Taj dio će morati pričekati još malo dulje. Ovo je sve u cilju i olakšavanja gospodarstvu i života ljudima – rekla je Markotić.

Komentara 17

Avatar vila velebita
vila velebita
20:49 23.04.2020.

Baš me zanima tko će klincima i vrtićancima objasniti da se moraju držati na distanci!!! 2metra bebać odmakni...

VU
vuky91
20:59 23.04.2020.

Da li će i nakon popuštanja mjera i dalje biti uhljebljivanja HDZ-ovaca? Što kažu u kriznom stožeru?

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
20:56 23.04.2020.

izgleda mi sve više nekako da to netko dobro financira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije