Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ličko-senjska županija

Ako se u Lici ne dogovore do 15. lipnja, opet izbori za Skupštinu

Izbori u Lici
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
09.04.2019.
u 15:26

– HDZ je provocirajući izbore u Lici ojačao Karla Starčevića, HDZ u Gospiću je uništen, a županija i dalje gubi novac iz fondova EU. Ovo je ratni zločin prema Lici! – zavapio je župan Darko Milinović.

Ni mjesec dana od ponovljenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije nema dogovora o većini koja bi konstituirala novi saziv Skupštine. Karlo Starčević, predsjednik HSP-a, jučer je rekao da ni s HDZ-om ni sa županom Darkom Milinovićem nije pronašao zajednički jezik.

– Ako se nismo dosad dogovorili, teško da ćemo se dogovoriti – rekao je Starčević. HDZ je relativni pobjednik izbora u Lici, ali do apsolutne većine nedostaju im tri mandata. Većinu u Skupštini ne može formirati ni Darko Milinović bez HSP-a Karla Starčevića. Za konstituiranje Skupštine stranke imaju 90 dana, odnosno do 15. lipnja. Ako se Skupština dotad ne konstituira, ponovit će se izbori za to predstavničko tijelo. Budući da HDZ za sada ne može formirati većinu, postavlja se pitanje zašto se uopće rušilo Milinovićev proračun. K tome, HDZ prvi put nije apsolutni pobjednik izbora u Lici.

– HDZ je provocirajući izbore u Lici ojačao Karla Starčevića, HDZ u Gospiću je uništen, a županija i dalje gubi novac iz fondova EU. Ovo je ratni zločin prema Lici! – zavapio je jučer župan Darko Milinović.

On je s Karlom Starčevićem i Antom Dabom, nositeljem liste Bura promjena, bio razgovarao da podrže njegov proračun. Međutim, proračun ne može biti usvojen dok se ne konstituira Skupština. Kada se oformi to predstavničko tijelo, proračun mora biti usvojen u roku od tri mjeseca. Ponovljeni izbori za Skupštinu Ličko-senjske županije nisu isključena opcija jer HSP kao presudni faktor za sada ne želi ni s kim u koaliciju.

– Mi smo tražili novi put i novi razvoj Like, no nije se nitko očitovao – ustvrdio je Starčević.

Pogledajte izjavu Darka Milinovića na noć izbora:

Komentara 4

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:25 09.04.2019.

Dogovorili su se. Hsp je pao haha

IS
istima
16:10 09.04.2019.

I ostade Lika bez HDZ-ovih konja.......

DU
Deleted user
16:00 09.04.2019.

Za Liku bi naj bolje bilo da izabere stranku Pametno i ovu novu mislim da se zove Start gosp. Orešković da oni riješe ličke probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije