Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči sjednice

Karlo Starčević: S nijednom opcijom nije postignut nikakav sporazum o suradnji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.04.2019.
u 14:46

Sporazum nije postignut ni za konstituiranje Županijske skupštine ni za daljnji rad, te izabrani vijećnici s liste HSP-a neće sudjelovati "u radu i formiranju skupštinskih odbora koji se formiraju od vladajućih i opozicijskih vijećnika, odnosno od većine i manjine u Županijskoj skupštini", stoji u priopćenju

Dan uoči konstituirajuće sjednice ličko-senjske Županijske skupštine predsjednik HSP-a Karlo Starčević izvijestio je u ponedjeljak medije da lista koju vodi, a koja je osvojila šest od 33 mandata, do danas nije postigla nikakav sporazum o suradnji ni s jednom opcijom čiji će vijećnici sudjelovati u radu Skupštine.

Sporazum nije postignut ni za konstituiranje Županijske skupštine ni za daljnji rad, te izabrani vijećnici s liste HSP-a neće sudjelovati "u radu i formiranju skupštinskih odbora koji se formiraju od vladajućih i opozicijskih vijećnika, odnosno od većine i manjine u Županijskoj skupštini", stoji u priopćenju.

Karlo Starčević, koji je predsjednik HSP-a na nacionalnoj i županijskoj razini te gradonačelnik Gospića, izjavio je za Hinu krajem ožujka da je u pregovorima s Marijanom Kustićem (HDZ) tražio da uvjet za suradnju s HDZ-om bude "neko jamstvo razvoja, jamstvo da će moći izvojevati ili poseban državni fond za razvoj Like i Ličko-senjske županije ili poseban zakon o tome".

Prijevremeni izbori za Županijsku skupštinu održani su 10. ožujka, a od 33 mandata 14 je osvojila lista HDZ-HSU-HSP AS -HSS-HBS, osam nezavisna lista Darka Milinovića, šest HSP, tri lista nezavisnog zastupnika Ante Dabe i dva mandata SDSS.

Tijekom prijepodneva Kustić, Milinović i Dabo nisu bili dostupni za izjave.

Predstojnik Ureda državne uprave Ličko-senjske županije Darko Banić sazvao je utemeljiteljsku sjednicu za 9. travnja u 11 sati u Velikoj vijećnici u Gospiću.

>> Pogledajte video: Neovisni za Hrvatsku i HSP predstavili svoje kandidate

 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:53 08.04.2019.

Ako hsp ne spasi Liku ,ne bu nitko . Inače 6. lička spasila je TITA , i u prošlom ratu su odigrali dosta dobru ratnu igru samo sada protiv TITA i njegove ideologije. Mogu kak momentalno treba , fleksibilni su .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije