Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajinska kriza

Merkel prijeti žešćim sankcijama Rusiji ako nastavi s ugrožavanjem Ukrajine

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.04.2014.
u 13:38

Merkel je to izjavila u govoru na kongresu svoje stranke CDU koja je počela kampanju za europarlamentarne izbore.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je izjavila da je EU spremna nametnuti Rusiji jače sankcije ako nastavi s kršenjem Ukrajinskog suvereniteta, prenosi Deutsche Welle.

Merkel je to izjavila u govoru na kongresu svoje stranke CDU koja je počela kampanju za europarlamentarne izbore.

Ako se nastavi s kršenjem teritorijalnog integriteta Ukrajine, morat ćemo uvesti ekonomske sankcije, rekla je Merkel i dodala kako nitko ne bi trebao sumnjati u to.

- Mi smo svi različiti u Europi ali imamo sreću da smo ujedinjeni i zajedno ćemo donijeti ovu odluku - kazala je njemačka kancelarka.

Njemačke tvrtke koje su blisko povezane s Rusijom već su izrazile zabrinutost da je pristup Europe prema Rusiji previše konfrontirajući, a s obzirom na ovisnost nekih zemalja Europske unije o ruskom plinu neki komentatori i analitičari sumnjaju da je EU spremna ostvariti prijetnje o ekonomskim sankcijama. 

>> Putinova invazija na Ukrajinu za pet dana 

>> 'Shale gas' revolucija u SAD-u spašava Europu od Rusije

Komentara 11

DU
Deleted user
09:08 07.04.2014.

Sto je Merkelica zeljela reci?Nista!Samo se mlati prazna slama.Pa sto cekate ?Pa udarite neke jake sankcije pa cete i vi dobiti po nosu .

DU
Deleted user
09:21 07.04.2014.

Njemacki narod je ugrozen gospodjo Merkel..kanite se Rusa i brinite se o vasoj napacenoj naciji koja se iskoristava i unistava.

DO
DoktorAmer
17:09 07.04.2014.

Danas Krim, sutra Ukraina, pa onda mozda Estonija, Latvija, Poljska. Mudra stara izreka: dobro se zla bojati. ili dobar jes trah komu ga je Bog dao. Frau Merkel je vrlo mudra, vjerojatno se sjeca zivota pod ruskom sapom i izgledagleda ne zeli to ponoviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije