Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILE POLICIJE

Akcije u Europi: Uhićeni teroristi Hamasa, planirali napade na židovske objekte

Police operation after alarm in coin shop
Foto: Dominik Totaro/DPA
1/2
14.12.2023.
u 18:27

Izraelska tajna služba Mosad je izvijestila kako su danske službe razotkrile „Hamasovu infrastrukturu na europskom tlu“, javio je ured izraelskog premijera Benjamina Natanjahua

Policija je u Berlinu i Roterdamu uhitila četvoricu pripadnika terorističke organizacije Hamas zbog pripremanja napada na židovske objekte u Europi, priopćilo je u četvrtak Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu, nakon što su obavljena uhićenja i u Danskoj. „Uhićeni su pod sumnjom da pripadaju terorističkoj organizaciji te za nabavku oružja koje je trebalo poslužiti za napade na židovske objekte u Europi“, priopćilo je Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu koje je nadležno za slučajeve ugroze ustavnog poretka Njemačke.

Savezno državno odvjetništvo je priopćilo kako su u Berlinu uhićeni Abedelhamid Al A. i Ibrahim El R., rodom iz Libanona, te egipatski državljanin Mohamed B. Nizozemski državljanin Nazih R., koji također pripada ovoj grupi, uhićen je u Rotterdamu. Njih četvorica su trebala iz tajnog skladišta, koje je Hamas već prije pripremio na europskom tlu, oružje prebaciti u Berlin, odakle bi bili poduzeti napadi na židovske objekte u Berlinu i Europi.

I danske vlasti su u četvrtak uhitile nekoliko osoba povezanih s terorističkom organizacijom Hamas. Izrael je u četvrtak ustvrdio da su "teroristi" koji su uhićeni u Danskoj zbog pripreme terorističkih napada povezani s Hamasom, objavio je ured premijera.

"Danske sigurnosne službe i policija uhitili su sedam terorista koji su djelovali za Hamas, spriječivši tako atentat čiji je cilj bio ubiti nedužne civile na europskom tlu", kaže se u priopćenju.

Izraelska tajna služba Mosad je izvijestila kako su danske službe razotkrile „Hamasovu infrastrukturu na europskom tlu“, javio je ured izraelskog premijera Benjamina Natanjahua. Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu navodi kako je Hamas teroristička organizacija koja teži uništenju Izraela i uspostavi vjerske države između Jordana i Sredozemlja.

POVEZANI ČLANCI:

“Ova skupina odbacuje svaku sekularnu državnost kao bezbožničku i priznaje šariju kao jedini legitimni temelj državnosti”, stoji u priopćenju. Od terorističkog napada Hamasa na Izrael 7. listopada, vlasti u Njemačkoj upozoravaju i na mogućnost terorističkih napada u Njemačkoj. Od eskalacije sukoba u Pojasu Gaze snažno je porastao broj napada ne objekte židovske zajednice u Njemačkoj.

Komentara 11

KO
konfederacija
18:44 14.12.2023.

taj hamas je zamantao cijelom svijetu a mislim i da će ih svijet i izrael uništit

Avatar Marko
Marko
18:57 14.12.2023.

Najjednostavnije ih je sterilizirati i pustiti iz zatvora nako 20 godina

TO
TomoVinkovićbeatsIMT
18:48 14.12.2023.

Hamas je samo jedna islamistička teroristička organizacija. Tko zna koliko drugih ima ćelije po Europi. Dragi gosti willkommen, osjećajte se ko doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije